Poradňa dojčenia a výživy

Poradňa dojčenia a výživy
6,502 otázok

Na všetky vaše otázky týkajúce sa dojčenia a výživy detí odpovedá pediatrička MUDr. Marta Špániková.

Poradna uzavretá.

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu. 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

  • Začať prikrmovať už v 4. mesiaci?

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň pani doktorka, mám syna, ktorý momentálne ukončil 3. mesiac, je plne kojený, ale mám pocit, že je neustále hladný. Pýta si jesť každú hodinu, niekedy nevydrží ani toľko, potom ho kojím približne pol hodinu, pri tom mi neustále zaspáva, tak sa ho snažím budiť tým, že ho vždy keď zaspáva zoberiem na ruky aby sa prebral, pretože nič iné nepomáha a potom ho znova prikladám na prsník a takto sa to zopakuje aj tri krát za jedno kojenie.
    Niekedy mám pocit, že ho kojím v jednom kuse celý deň. Teraz v poslednej dobe som mu už počas dňa začala dávať aj odstriekané mlieko z fľašky, ktoré si vždy večer pred spaním odstriekam. Včera večer som mu dala 130 ml odstriekaného mlieka z fľašky a to mu stále nestačilo, tak som mu potom musela dať ešte aj z prsníka. Pritom tesne predtým ako som mu dala to mlieko z fľašky pil tiež aj z prsníka. Mám pocit, že nie je nikdy poriadne nasýtený, lebo pokojný vydrží byť tak maximálne nejakých 10 - 15 minút a potom je zase nervózny a pýta si jesť, tak sa ho snažíme aj s manželom nejako zabaviť aby vydržal aspoň tú hodinku. Neviem čo mám robiť, či by ho nebolo dobré aj dokrmovať popri kojení umelým mliekom, alebo treba to takto vydržať do toho šiesteho mesiaca, kedy začneme s prvými príkrmami? Ešte by som sa chcela opýtať koľko asi také trojmesačné dieťa vypije mlieka?
    Ďakujem!!!

    Odpovedá: MUDr. Marta Špániková

    Neviem ako priberá a koľko má mokrých plienok. to je základný údaj pre to, aby som vám vedela poradiť s prikrmovaním. Ke´dže odstriekate pomerne dosť mlieko málo mlieka asi nemáte. Problém môže byť v tom, či okrem bábätka neriešite aj niečo iné / iné dieťatko, práca, štúdiu,m, firma a pdobne/ vtedy naozaj môže byť menej mlieka. Príkrmy je možné dávať po ukončení piateho mesiaca.

Newsletter

Zaregistrujte sa do newslettra a získajte prístup k novinkám: