Diskusie

Vytvoriť diskusiu

Rodinné recepty

anonym, 14.12.2011 13:29

Vianočné pečenie-prosm o radu

Prosím o radu skúsené gazdinky,ide o to že som krátko vydatá,rodičia mi už nežijú a svokry sa nechcem pýtať.Prvý raz budem piecť linecké vianočné koláčiky.Viem že suché koláčiky sa pečú vopred na vianoce 1-2 týždne ale mám dilemu-mám koláčiky hneď po upečení zlepiť džemom? Nepokazí sa mi ten džem v koláčikoch? Nevznikne tam plieseň? Alebo ich mám zlepiť až tesne pred Vianocami? Včera som po prvý raz piekla vanilkové rožky a medvedie lapky a rada by som upiekla aj linecké.Poradíte mi prosím? Ďakujem.

  • anonym
    14.12.2011, 14:03

    len ich pekne zlep, dzem sa nepokazi a kolaciky prijemne od toho zmaknu...

  • anonym
    14.12.2011, 14:12

    Presne tak, zlep ich, budu vynikajuce :thumbsup:

  • anonym
    14.12.2011, 14:26

    Súhlasím, treba ich po vychladnutí smelo polepiť, keď si ich uskladníš v papierovej krabici napr. na krytom balkóne (tam je teraz akurát chladničková teplota), do Vianoc výborne zvlhnú.

  • anonym
    14.12.2011, 14:38

    Linecké koláčiky je najlepšie lepiť keď sú čerstvo upečené... Ja ich lepím ešte kým sú teplé a potom pocukrím práškovým cukrom, dám ich do papierovej krabice, zakryjem vrchnákom a dám niekam na skriňu aby mi ich moje domáce "kosatky" nestihli vyjesť ešte pred sviatkami...

  • anonym
    14.12.2011, 17:27

    tiež ich lepím hneď po upečení a džemík si pripravím tak, že zohrejem džem na panvičke a pridám trošičku rumu ;-)

  • anonym
    18.12.2011, 06:38

    Nerozumiem jednej veci,ako je možné že sa džem v kolačikoch nepokazí.Obsahuje predsa cukor,aj v chladničke chytí džem plieseň!

    Ja to robím tak že linecké zlepujem len tak 2-3 dni pred vianocami,dam do uzavretej dozy a do chladničky na spodok.

  • sandras
    18.12.2011, 09:25

    niekto robí tak, že prida do džemu trošku alkoholu (rumu) a tým padom sa zakonzervuje

    ale pre deti to asi vhodné nie je

+ -
Príspevkov: 7