Diskusie

Vytvoriť diskusiu

Rodinné recepty

anonym, 24.05.2008 15:05

Čo na obed?

Aj vy sa každý deň trápite s otázkou "Čo dnes uvarím?":-o ...lebo ja ano... sa mi niekedy zda že dookola varim halušky, perkelt a brokolicovú polievku:-S  a doma mi nikto neporadí...tak ak mate napad, čo by som tak asi mohla uvariť - SEM S NÍM!;-)

No a myslim že inšpirácia sa hodí viacerým...ak mate nejaké receptíky na rýchly, chutný a nenáročný obed, budem rada:-D :-P

  • anonym autor
    24.05.2008, 19:21

    ...tak aj u nás , aj ja mám niekedy pocit ,že už mi došli všetky recepty...ale také rýchle u nás je vždy niečo zo zeleniny...rizoto zeleninové alebo udusená zeleniny (pridám aj trošku korenia Kotany na čínu) a uvarím k tomu cestovinu (nejaké mašličky alebo vrtulky ) spolu to zamiešam a malí to majú velmi radi , tiež majú radi ryžový nákyp ,ale s tým už je trošku viac práce...aj zapečená cestovina s tvarohom a džemom je dobrá....no aj tak najväčší úspech vždy majú palacinky....no a z tých rýchlych polievok vajíčková ,rajčinová s krupicovými haluškami alebo s cestovinou , z nastrúhanej zeleniny a krupicové halušky....no a robila som aj hrstkovú a tá je tiež super...

  • anonym autor
    24.05.2008, 19:38

    Pridám aj jeden recept (no nie je síce pre drobcov)

    Čína: 0,5 kg kuracích pŕs  , zavar.kápia alebo čerstvá paprika  , 2 ks póru  , 1PL horčice  , 2 PL oleja  , 2 PL kečupu  , 1 KL kari korenie  , 1 KL ml.červená paprika  , 1 KL wolčestru  , 1 KL magi korenie  , 1 cibulku  , štipku ml.čierneho korenia  , nadrobno nasekané šampiony  , 1 KL soli  všetko dobre premiešať a odložiť do chladničky. Na druhý deň stačí uvariť ryžu a tesne pred obedom na panvici opražíme potrebné množstvo .Túto zmes možeme mať v chladničke aj 3-4 dni

  • anonym autor
    03.06.2008, 22:36

    Sandra asi nikto nevarí keď sa nik neodpisuje :-P :lol: :lol: :lol:

    čo mňa tak rýchlo napadá - dnes som robila žemľovku, naši milujú pirohy, rýchle sú  zapekané špagety,  francúzske zemiaky,  zeleninové šaláty ku všetkému - náš - pokrajáné paradajky, uhorky, čínska kapusta, kukurica a biele jogurty, mňam , aj ako príloha alebo len tak, mne to deti majú radi aj také samé na taniery.  guľky v paradajkovej omáčke s knedľou, lečo s ryžou - jej to ma napadlo, dlho som to nerobila, urobíme si s manželom pochúťku :-D  plnená alebo vyprážaná cuketa , aaaaaaaaaaaaa utekám lebo je u nás poriadna búrka zatiaľ čafte ;-)

  • anonym autor
    04.06.2008, 08:39

    Ja som robila v pondelok bielu brokolicovú polievku a včera francuzske zemiaky, dnes neviem...premýšlam, mam tam bryndzu - asi haluštičky:wink:

  • anonym autor
    04.06.2008, 11:30

    Normalne by som cakala, ze to tu bude hojnejsie :shock: :shock: :shock: :shock: , mne tiez dochadza ohladom varenia dych.  Ale minule som robila napr. omacku zo zelenych mladych fazuliek nakyslo so zemiackami, paradajkovu polievku, kuracinku s kari a ryzou a ..... jeeej, skoro som zabudla. Zamilovala som sa do kus kusu. Baby to vam je celkom dobra vec. Mozete to pridat doslova do vsetkeho, pripravit sa to da  rychlo a hlavne na slano i na sladko. Ja som sladke este na vlastnej kozi neskusila, ale segra ano a dala mi jeden jednoduchy receptik, ktory sa da este vseliako upravit podla fantazie..... takze uvarite si kus kus, ale nepridate do vody sol. No a zalejete to ochutenym acidkom a mate mnamku. Daju sa k tomu pridat napriklad pochutiny ako susene ci sezonne ovocie, trochu kakaa ci cokoladky, kokos, oriesky .... co kto chce. A este jeden zlepsovacik. Ak mate doma iba obcajne acidko a chcete z neho urobit ochutene, staci pridat trochu medu, podla chuti. Je to faaaaakt skvele. Inak dnes idem robit sparglu so smotankou a syrom + nejaka ta suncicka a zemiacky.... MNAAAAAM

  • anonym autor
    04.06.2008, 13:58

    Ahojte,
    tak receptova inspiracia naozaj nic moc. Ale ja tiez trocha prispejem. Ja robievam casto pizzu, ale nesmie tam chybta kukurica, lebo Adelka ju strasne lubi. Cestoviny s hociakymi omackami, napr. trocha maska- kuracie, podusit na cibulke, ochutit koreninami, pridat mrazenu zeleninu, to je jedno aku a uvarit cestoviny a je to. Alebo obycajne spagety so syrom a kecupom, so spenatom, alebo spenatovy privarok, dnes som robila vajickovu polievku a halusky so syrokremom. Ale nepohrdnem ani zeleninovym salatom s jogurtom ci tuniakovym cestovinovym salatom ten je skvely, teraz v lete aj na obed.

    Tuniakovy cetsovinovy salat
    1 konzerva tuniaka vo vlastnej stave, 2-3 paradajky, kukurica, paprika 2-3 kusy, 1 kus uhorky, 2 vajicka uvarene na tvdro, bud majolka alebo smotana kysla alebo biely jogurt, trocha kecupu, koreniny- sol, mlete cierne korenie, 1PL horcice, mala cibulka a uvarene cestoviny.
    Zeleninu a vajicka nakrajame na rezance, pridame tuniak, kukuricu, jogurt, koreniny, kecup, horcicu, nadrobn pokrajanu cibulku a uvarene cetsoviny. Vsetko zamiesame a nechame odstat v chladnicke. Podavame s celozrnnym pecivom alebo len tak same. Dobru chut :-P

  • anonym autor
    04.06.2008, 21:41

    tento tuniakový recept vyzerá fantasticky :tup: :tup: :tup:  určite ho urobím, ja robievam len cestovina + tuniak + kukurica, ale táto mňamka , teším sa :tup:

    zajtra idem variť /neviem ako sa to volá ale my to voláme/ Vklepané rezne ,  je to mäsko s omáčkou - pre deti, a s kašou.

    mäso - najlepšie hovädzina,
    sol, korenie,
    strúhanka,
    vajcia,
    kečup,
    horčica,
    cibuľa, cesnak

    Mäso pokrájame na plátky, osolíme , obalíme v strúhanke a vyklepeme. V tanieri vyšľaháme vajíčka 2-3 , podľa toho koľko máme mäska. Namočíme mäsko do vajíčka a sprudka opečieme. Na oleji opražime cibuľku, zalejeme vodou a povkladáme mäsko. Dusíme.............dusíme................kým nebude mäkké. Počas varenia pridáme korenie, ja dávam čierne korenie, bobkový list, pridám asi 3 lyžičky horčice, 5 lyžičiek kečupu. Nakoniec pridám pretlačený cesnak, a zahustíme hladkou múkou. ako prílohu robím  zemiakovú kašu.

    a ešte .............
    bravčovina , zelené dlhé struky, zahustiť smotanou a príloha cestovina, alebo halušky,

    a taktiež milujeme špenátové halušky so syrovou omáčkou, a toť ma napadlo len ..... a ke´d veeeeeeeeeeľmi rýchlo potrebujeme niečo zobnúť tak krpci majú radi rezance s tvarohom, joj to sa oblizujú až až.

  • anonym autor
    05.06.2008, 06:25

    Tak ja som si včera v záhrade natrhala kôpor - takže spravím mäso s kôprovou omáčkou + knedľa
    a máme už aj mladý hrášok na polievku + pridám mrkvu a spravím do toho kupicové halušky :-)

  • anonym autor
    06.06.2008, 13:46

    My sme dnes mali zemiakovu polievku so syrom a buchty na pare :-) Ale s oblubou robievame aj palacinky s nutelou, rezance s makom, no ja mam najviac rada zapekane cestoviny so zeleninou alebo zapekany karfiol- na ten sa strasne tesim.
    Claudi- myslim, ze su to polske rezne :-)

  • anonym autor
    07.06.2008, 06:39

    Dnes sa aj ja chystám na zapekaný karfiol. :-P

  • anonym autor
    03.07.2008, 13:34

    Ahojte,

    ak lúbite ryby, skúste takýto receptík:

    rybie filé trochu posolím pokvapkám cítrónom, obalím v múke, opražím na masle s trochou oleja, aby maslo nezhorelo, pridám nakrájané paradajky, prikryjem a podusím. Ku koncu ich posypem postrúhaným syrom (naposledy som skúsila neúdenú parenicu a bolo to super). Ako prílohu- zemiaková kaša.

    Toto keď uvarím môjmu malému chlapvi, tak sa zalizuje až za ušami...tak dobrú chuť! ;-)

  • anonym autor
    18.07.2008, 21:42

    Sandra napíš mi prosím ťa recept na brokolicovú polievku. :lol:  Vdaka

  • anonym autor
    21.07.2008, 13:52

    brokolicova polievka - podobne robím aj karfiolovú, alebo brokolicovo-karfiolovú:

    najskor si urobím z trošky oleja a hladkej múky zápražku, zalejem vodou, zavarím, pridám na male ružičky rozobratú brokolicu (príp karfiol) - ja davam tak viac, deti maju radi tu uvarenú zeleninku, a na drobne kocky pokrájaný zemiak, osolím a dam 2-3 zrnká čierneho korenia, ked pre nas aj lyžičku vegety (ale kvoli malemu to teraz vobec nedávam). Uvaríme to cele domäkka, a zahustíme mliekom a roztrepanou múkou. Podávame s chlebom, príp s opraženými kockami chleba.

    Da sa to aj nakyslo, to ešte pridáme do varenia cesnak, nove korenie, bobkový list, a po zahustení tročka octu a cukru

    DOBRÚ CHUŤ

  • anonym autor
    21.07.2008, 14:30

    ja robím tiež brokolicovú ale takúto : dám variť brokolicu, keď je mäkká zmixujem ju , pridám tie široké dlhé rezance,  osolím, podľa chuti cesnak, pred dovarením zahustím smotanou.


    dnes som varila bryndzovú polievku ,  uvarila som veľa mrky  , kaleráb - rozmixovala / tieto dve polievky mixujem, majú peknú farbu, dám veľa zeleniny a deti ju aspon zjedia :green:  to mám taký oblbovák :green: / , rozpustím v horúcej vode bryndzu, dám do polievky, a robím do polievky halušky + dochutím.

    k tomu som zapekala krídla so zemiakmi - spolu v jednom pekáči + cibuľka, mrkva, trochu slaninky,  a prílohu šalát - paradajky, uhorky, kukuricu / tá u nás nesmie chýbať :roll: / a zaliala som to bielymi jogurtmi.

    dobrú chuť ;-)

  • anonym autor
    21.07.2008, 15:17

    Vdaka za recepty na brokolicovú polievku, určite  vyskúšam . :lol:

+ -
Príspevkov: 97