Žena doma: Je to len obdobie

Mary K. | 16. marec 2017
Žena doma:  Je to len obdobie

Zúfalé ženy vraj robia zúfalé veci. Zúfalé matky dúfajú. Že všetko to, čo im berie spánok, vlasy, postavu, nervy, čas... prejde. Prejde.

Je to len obdobie. Viem to, lebo som si už prebdené noci, vypadané vlasy, ovisnuté brucho, bábätkovský ekzém, laktačnú ale i partnerskú krízu už raz prežila

Materstvo je krásne, aj keď...

Keď si myslíte, že už sa nikdy pokojne nevyspíte.

Keď si s manželom sotva dáte letmú pusu na dobrú noc.

Keď snívate o kine a išli by ste aj na Jadranku.
Keď do sexi trička chýba postavička.
Keď si neviete spomenúť na knihu, ktorú ste naposledy čítali.
Keď  vám vlasy a nechty rastú, ako sa im chce. 
Keď zabudnete chodiť v podpätkoch.
Keď hovoríte cudzím jazykom, ktorému vaše deti a chlap nechcú rozumieť.

Jednoducho, keď máte divný pocit zo života a tajne túžite, aby bolo všetko jednoduché ako pred deťmi, vydržte. 

Je to len obdobie. Táto čarovná formulka mi pomáha prežiť ťažké chvíle. Mám deti s päťročným odstupom a môžem smelo prehlásiť, že všetko, čo sa zdá byť neriešiteľné, sa vyrieši. Keď mi prvá nespala, neverila som, že sa to niekedy zmení. Teraz ju ťaháme do škôlky z postele v polospánku za nohy.

Keď k nám do rodiny pribudla ďalšia malá žena, hysterické záchvaty staršej som nezvládala, ale ako prišli, tak odišli, teraz sú mojkačky. Občas si s mužom hovoríme, ako je super, že môžeme všetky veselé veci rodičovstva, ako sú prebdené noci, prvé lyžičky, očkovania,  štvornožkovanie, a príde aj vzdor, škôlka a vôbec všetko,  zažívať odznova.

Dokonca aj naše krízy sa opakujú takmer rovnako ako pri prvej. Už z nich nie sme takí vystrašení, učíme sa im rozumieť, občas im aj predchádzať. Nadhľad je úžasná pomôcka pre všetky situácie (len furt sa niekde zapatroší, keď ho práve v tej chvíli potrebujete). 

Obdobie rodičovstva sa nekončí. Rodičovstvo, moje zúfalé mamy, je na plný úväzok s občasnou neplatenou dovolenkou. Dá sa prežiť. Lebo sú aj dni, keď je všetko fajn a vy sa neviete nadýchnuť od šťastia.

Žena doma: Som lenivá mama
Prečítajte si tiež:

Žena doma: Som lenivá mama

Newsletter

Zaregistrujte sa do newslettra a získajte prístup k novinkám: