Očami mužov: Projekt IDEÁLNA manželka

Mgr. Zuzana Paprskárová | 15. september 2017
ideálna manželka, očami mužov, žienka domáca

Milé dámy, matky, manželky. Milé ženy mužov. Zamyslime sa, samozrejme, čisto hypoteticky a sarkasticky, ako sa stať ideálnou manželkou ? Čo sa vlastne od nás očakáva?

Nie, neľakajte sa! Rada to upresním. Otázka mala byť položená inak – ako si muži predstavujú ideálnu manželku? Čo by muži chceli mať doma, česť výnimkám? Ako má vyzerať taká rozprávkovo ideálna matka, manželka, zároveň sexy milenka, dobrá kuchárka a poctivá upratovačka?

Neprehliadnite: Žena doma: Nehovorte mi o sexe

Ideálna manželka

Všeobecne zaužívaný, rokmi overený, v minulosti bežne fungujúci názor  je, že manželka má byť tá, ktorá, zjednodušene povedané,  robí život muža lepším. Rozumieme si... myslíme tým pohodlnejším. Taký muž, živiteľ rodiny (samozrejme, že manželka nemôže pracovať, to sa nehodí) musí mať okolo seba pohodlie, po práci teplú večeru a tichú domácnosť, v žiadnom prípade žiadne hlučné deti! To je vylúčené! Pán domáci si predsa musí odpočinúť...

ideálna manželka, muž, žienka domáca

Skrátime to. Ak nechcete zlyhať na celej čiare ako manželka, je nutné dodržiavať tieto jednoduché  pravidlá!

Čítajte, prosím, pozorne, ide o vážnu vec:

1.    Varenie a upratovanie je výlučne vaša úloha

Myslite na to, že chlap to proste(radšej) nevie. Chlap v zástere, veď to je smiešne. Toto bude výlučne vaša parketa.

2.    Starajte sa poriadne o deti

Úlohou pravého chlapa nie je stať sa pestúnkou! Na deti je tu matka, tá vždy vie čo a ako!

3.    Sexy pani domáca

Neexistuje nechať sa vidieť v rozťahaných pohodlných teplákoch. Ak aj doobeda popri upratovaní do tohto outfitu skĺznete, keď odbije koniec pracovného času (vášho manžela, prirodzene, vy máte ešte do noci  času dosť), urýchlene sa prezlečte do sexy prádielka a šatočiek!

sexy, ideálna manželka, očami mužov

4.    Bez make-upu ani na krok!

Nedopustite, aby vás váš muž videl niekedy bez make-upu!
POZOR, tu balansujete na tenkom ľade! 

Ak si zabudnete naniesť make-up, je to vážne faux pas, vysielate tým signál, že sa o seba nestaráte! Váš dokonalý manžel to môže brať dokonca ako dôvod na rozvod, pozor na to!

Naopak, príliš veľa make-upu zase znamená, že nie ste dostatočne prirodzená! Čo je to za ženu, čo si potrebuje namaľovať tvár, aby vyzerala k svetu? Pozor na to, aj toto môže byť dôvod na delenie majetku!

Mohlo by vás zaujímať: Fejtón: Dokonalý svet Barbie & Kena

5.    Vaša postava, vaša devíza!

Je jedno, či máte za sebou štyri pôrody, x-chorôb alebo ste z vášho chlapa na antidepresívach (tiež sa z nich priberá).  Nedopusťte, aby sa na vás nalepili kilá a vaša postavička nebola dostatočne reprezentatívna. Aj toto môže u niektorých mužov vyvolať túžbu po zmene!

6.    Nikdy pred ním nejedzte!

Milé manželky, to, že zjete na posedenie päť parených buchiet, o vás váš muž nesmie ani tušiť! Nuž, trochu preháňam, nemusíte sa tváriť, že žijete zo vzduchu (aby si na to nezvykol), no jedzte pred ním striedmo, ako dáma. Môžete použiť pravidlo – vždy zjesť maximálne polovicu jedla z taniera. Vyzerá to dobre. Akože si dávate pozor na líniu.

7.    Doprajte mu robiť všetky veľké rozhodnutia

Chlap sa rád cíti ako alfa samec a máloktorý chce mať doma ženu autoritatívnu, či rozhodnú. Bez debaty, všetky rozhodnutia urobil váš muž. To, že ste mu ich nenápadne podsunuli vy, nebude ani tušiť! Trénujte, časom získate nevídané zručnosti!

Prečítajte si: Manželstvo ako mýtus?

8.    NIKDY sa ho nezabudnite opýtať, aký mal deň

Toto sa u vás musí stať pravidlom. Muž má dôležitú prácu, to si vy ani nedokážete predstaviť, čím si on všetkým cez deň prejde! Ideálna manželka sa vždy na sklonku dňa opýta, aký mal deň a podľa situácie ho buď pochváli alebo poľutuje.

POZOR, nieže budete príliš veľa hovoriť o sebe!  Ak spomeniete, že ste vyčerpaná lebo syn sa vám dnes 10x pokakal, nemusíte už spomínať to, že druhé dieťa vám spadlo z preliezačky a má zošitú hlavu. Hlavne, všetko s mierou.

Milé manželky, iste ste pochopili, s akou veľkou nadsázkou je článok písaný! Berte ho skôr ako varovanie, že do takéhoto stereotypu sa v žiadnom prípade dostať nechcete. Niekedy sa to totiž udeje veľmi nenápadne! A aj keď dúfam, že vačšina mužov sa tomuto prototypu ani nepribližuje, majte sa radšej na pozore, lebo nájdu sa aj takí, ktorí si plánujú z manželky vychovať práve takúto žienku domácu!

Čo zaručene nechce viacdetná matka počuť

Deti do partnerskej hádky nezapájajte!

Domáce násilie

ideálna manželka, muž, žienka domáca

Newsletter

Zaregistrujte sa do newslettra a získajte prístup k novinkám: