NAKLADANÁ paprika. Poteší nielen na chlebíčkoch
Ako sa robí nakladaná paprika v oleji? Skúste tento recept.
Ak sa vám urodilo dostatok papriky alebo jednoducho milujete túto zeleninu ako prílohu či na chlebíčky, pripravte si nasledujúcu pochúťku.
Plnené papriky so syrom
Paprika v oleji sa často používa pri príprave obložených chlebíkov alebo ako príloha k hlavnému jedlu. Nechcete ju kupovať? Urobte si ju doma sami. Prinášame vám recept na túto chutnú nakladanú zeleninu.
Nakladaná paprika v oleji
Suroviny:
- Menšie mäsité papriky,
- 1 l vody,
- 5 dl 8 % octu,
- 200 g kryštálového cukru,
- 80 g soli,
- niekoľko zrniek čierneho korenia,
- 1 dl jedlého oleja
Postup prípravy:
Mäsité papriky umyjeme, očistíme a vykrojíme rebierka. Vhodíme ichna chvíľku do vriacej vody, vyberieme a zmäknuté poukladáme do pohárov. Vodu, ocot, cukor, soľ a celé čierne korenie povaríme, pridáme olej a vychladnutým roztokom zalejeme papriky.
Poháre dobre uzavrieme a poukladáme do hrnca s dierkovanou vložkou. Od bodu varu sterilizujeme 10 minút miernym varom.
Vychladnuté uložíme do chladnej a tmavej miestnosti.
Zdroj: www.nasazahradka.sk