TEA TREE – olej, ktorý by nemal chýbať v žiadnej domácnosti

Redakcia | 20. apríl 2021
Tea tree

Olej z čajovníka austrálskeho, patrí medzi voľnopredajné lieky. Boli dokázané jeho antibakteriálne a antiseptické účinky. Vďaka bioaktívnym látkam má široké využitie a vynikajúce dezinfekčné, antiseptické, antimykotické a tiež hojivé účinky.

Už v minulosti ho ľudia používali pri nachladnutí a liečili ním rôzne kožné ochorenia, popáleniny či zranenia. Pôsobí ako veľmi účinné antiseptikum, a teda ničí baktérie, vírusy a plesne.

TEA TREE  - má vysoko aromatickú vôňu

V kozmetických prípravkoch sa používa bezpečná zriedená forma oleja. Vôňa je veľmi charakteristická a produkty, ktoré tea tree obsahujú, je ľahko rozpoznať.  

TEA TREE  - je vhodný takmer pre každý typ pokožky

Účinne pôsobí na kožné problémy, vredy, opary, popáleniny, bradavice a afty. V aromaterapii pomáha pri problémoch s dýchacími cestami. Môže sa inhalovať alebo pridať do kúpeľa.

TEA TREE a akné

Antiseptické látky v čajovníkovom oleji vydezinfikujú vyrážky a zároveň odstránia prebytočný kožný maz. Ochranná vrstva kože pritom nie je narušená (ako sa to stáva pri dezinfekcii alkoholom alebo pri častom umývaní pleti), a preto nebude ,,nútená“ znovu produkovať nadbytok mazu.

Pre mastnú pokožku tváre náchylnú na tvorbu akné je vhodný tea tree olej, ktorý dokáže regulovať tvorbu olejových sekrétov a činnosť hormónov podieľajúcich sa na tomto probléme. Obsahuje navyše látky podporujúce detoxikáciu, preto pomáha zbavovať pleť nečistôt. Účinne pomáha eliminovať nedokonalosti, čierne bodky a akné. 

Tea TREE v domácej lekárničke

  • je účinný pri ošetrení po bodnutí hmyzom a komármi, pomáha redukovať opuchy a minimalizuje svrbenie. Pozor, pred použitím olejček musíte s iným olejom  a tak naniesť na postihnuté miesto.
  • pôsobí preventívne proti všiam. do vlhkej vlasovej pokožky votrite niekoľko kvapiek tea tree olejčeka a jemne pokožku masírujte.
  • pomáha pri herpesoch, aftoch, kútikoch, ekzémoch a pod. 

    Farmasi tea tree

 

V špeciálnej línii Dr. C TUNA od FARMASI nájdete produkty s čajovníkovým olejom vo vysokej kvalite. Sérum, šampón, pleťové produkty či dokonca zubnú pastu. Celú ponuku si pozrite TU. Po registrácii získate automaticky až 23% zľavu. 

Newsletter

Zaregistrujte sa do newslettra a získajte prístup k novinkám: