KiK daroval Nadácii Križovatka finančný dar

TS KIK | 25. október 2018
KiK daroval Nadácii Križovatka finančný dar
foto: KIK

Súčasťou pôsobenia spoločnosti KiK je podpora neziskových projektov. V tomto roku KiK podporil Nadáciu Križovatka, vďaka čomu bude do 10 nemocníc zakúpených až 100 monitorov detského dychu.

Ako uviedol konateľ spoločnosti KiK v Česku a na Slovensku, tento rok sa rozhodli podporiť projekt „Mamička, dýcham“. Ten pomáha vybaviť slovenské nemocnice a ich novorodenecké oddelenia monitormi dychu.

,,Chceme, aby každé lôžko v slovenských pôrodniciach bolo behom nasledujúcich rokov vybavené týmto monitorom,“ vyhlásil Martin Šatný a dodal, že finančný príspevok tento rok predstavuje 9 900 €. „KiK tak do slovenských pôrodníc dodá už v najbližších mesiacoch 100 detských monitorov. Mamičky sú naše najvernejšie zákazníčky a my ich chceme maximálne podporovať,“ hovorí Šatný. 

Monitory dychu chránia bábätká 

Monitor dychu Babysense je certifikovaný ako zdravotnícka pomôcka a je tou najlepšou ochranou pre deti ohrozených syndrómom náhleho úmrtia. V prípade zástavy dychu alebo život ohrozujúceho spomaleného dýchania monitor spustí zvukový a optický signál. Mamičky tak môžu spokojne spať s vedomím, že bábätká stráži monitor dychu.   

Za projektom stojí Nadácia Križovatka, ktorá je mimovládnou neziskovou organizáciou. Od svojho založenia v roku 2008 šíri ako jediná v SR povedomie o Syndróme náhleho úmrtia dojčiat (SIDS) a o možnostiach ochrany ohrozených detí do 1 roku veku.

Nadácia Križovatka pomáha nemocniciam aj jednotlivcom

Vďaka darcom a sponzorom pomáha vybaviť slovenské nemocnice a pôrodnice monitorom dychu Babysense. Nadácia zároveň dáva možnosť zapožičať si monitor dychu aj na domáce použitie.,,Vážim si, že tak významná a veľká firma ako KiK sa rozhodla obdarovať a podporiť našu malú nadáciu. Chcem poďakovať za podporu v mene celého nášho nadačného kolektívu, ako aj v mene všetkých tých, ktorí naše monitory využívajú a budú využívať. 

Teším sa z finančného daru, ktorý nám pomôže posunúť sa opäť dopredu v plnení nášho cieľa. Zároveň sa teším na našu dlhodobú spoluprácu, ktorú plánujeme do roku 2019,“ uviedla Táňa Tomasch, riaditeľka Nadácie Križovatka.

Tlačová správa

Newsletter

Zaregistrujte sa do newslettra a získajte prístup k novinkám: