Zaujímavosť: Metóda BLW alebo príkrmy bez mixovania

Redakcia | 10. júl 2018
Zaujímavosť: Metóda BLW alebo príkrmy bez mixovania

BLW, čiže Baby Led Weaning, je alternatívnou metódou zavádzania príkrmov. Dieťa sa kŕmi samo od úplného začiatku. Nedostáva kaše, ale kúsky jedla.

Dieťa sa samo pozvoľna odstavuje od jednotlivých mliečnych dávok. Najzásadnejším rozdielom oproti klasickému zavádzaniu príkrmov je, že bábätku nedávate lyžičku s kašovitou stravou, ale samo si berie a papá kúsky jedla v ich prirodzenej podobe, napríklad ružičku brokolice, malú mrkvičku.

Deti ochutnávajú potraviny nemixované

Prax mnohých mamičiek ukázala, že z detí, ktoré viedli touto metódou, vyrástli časom veľkí jedáci, ktorí nemajú problém ochutnať skoro všetko. Mamičky to odôvodňujú tým, že svoje deti do jedenia nikdy nenútili, a preto ho stále považovali za zábavnú činnosť.

Nuž, ako dokáže taký malý drobec „ochutnávať“ kúsky mäska zástancovia metódy neprezradili, ale možno ako alternatíva na spoznávanie ovocia či zeleninky, prečo nie... My však dodávame – celé kúsky papania podávať s opatrnosťou a pod dohľadom!

POZOR:  BLW nie je primárne o nasýtení, ale o vzbudení záujmu o jedlo. Ak máte pocit, že je dieťa ešte hladné, je potrebné ho dokŕmiť mliečnou dávkou.

Neje mäso! Čo s tým?
Prečítajte si tiež:

Neje mäso! Čo s tým?

Fotogaléria

Newsletter

Zaregistrujte sa do newslettra a získajte prístup k novinkám: