POZOR: 3 pomôcky, ktoré môžu spomaliť vývoj detí

Redakcia | 7. marec 2019
POZOR: 3 pomôcky, ktoré môžu spomaliť vývoj detí

Keď si porovnávame hračky a pomôcky, aké sme mali v detstve my a aké majú dnešné deti, je to rozdiel. Veľa vecí je prospešných, uľahčuje mamám starostlivosť o drobcov a rozvíja ich, ale-povedzme si pravdu- nie každá novinka je nevyhnutná...

Helma na hlavu

Špeciálne vyvinutá pokrývka hlavy pre deti, ktorá cih má uchrániť pred pádom alebo rpi náraze napríklad o nábytok. Skutočne nie je potrebná. Malé deti sa učia chodiť a je jasné, že padajú, no učia sa tak i rozoznávať vzdialenosť a získavajú rešpekt pri výške.

Dieťa sa pri nosení helmy nemusí naučiť pohybovať sa v priestore, pretože helma mu umožňuje pohybovať sa "ako tank", čo je skôr na škodu, ako na osoh. 

Závesná hojdačka

Môže byť pre rodičov ppomôckou, kam dieťa na chvíľu "odložia", určite však nie je vhodná na dlhodobé používanie. Dieťa nemá takmer žiadnu oporu v rozkroku a na chrbátiku, čo je veľmi neprirodzená poloha, ktorá škodí jeho fyzickému vývinu. Navyše, hrozí aj riziko pádu. 

Chodúľka

Je to kontroverzná pomôcka, názory na ňu sa dosť rozchádzajú. Nie je úplne vhodná, pretože môže do veľkej miery poškodiť pohybový aparát dieťaťa. Pri pohybe v chodúľke deti nezapájajú všetky potrebné svaly, ktoré sa im potom následne nesprávne vyvíjajú, alebo žačnú chodiť po špičkách. 

Newsletter

Zaregistrujte sa do newslettra a získajte prístup k novinkám: