Diskusie

Vytvoriť diskusiu

Rodinné recepty

monči, 18.01.2011 15:27

kvások

baby,zajtra si chorý syn požiadal parené buchty.z tých nemám strach,hoci som ich nikdy nerobila,bojím sa kvásku.absolútne nemám predstavu ako sa robí.za svojich 30 rokov života som ho ešte nerobila a nepamätám si ani mamu,že by ho robila.prosím vás preto o pomoc.ako sa robí? :ups: :ups: :ups: :ups: :ups: :ups:

  • verini
    18.01.2011, 16:47

    tak to sme dve čoideme zajtra parené buchty robiť... :idance: :idance: :idance:
    nič sa neboj. podla toho kolko chceš robiť cesta. ja tak zhruba na pol kila muky dám skoro dva deci mlieka. to si musíš len tak zohriať aby to nebolo príliš horuce, odstavíš, pridáš droždie, a 2 lyžice kryštálového cukru.
    zamiešaš trošku a necháš vykysnuť...

  • monči autor
    18.01.2011, 20:37

    Vďaka.a to mlieko celé zohriať,alebo len časť?

  • sandras
    18.01.2011, 20:40

    ahoj, ja davam instantné droždie a 1 sačok (Dr Oetker) je na 500g muky

    ja robím kysnuté podla receptu, normálne vážim, hoci moja mamina to robila vždy "od oka" ... ale davam tiež 2 deci mlieka ohriať tak na 40°C a do toho lyžicu cukru a to droždie.  Ked podbehne, pridám osttané suroviny.

    Ale parene buchy kupujem hotove:green: 

  • anonym
    18.01.2011, 22:08

    ja dávam zohriať všetko mlieko...

  • anonym
    18.01.2011, 22:09




    aj to je riešenie.... :idance: :idance: :idance: :idance: :idance: :idoh: :idoh: :idoh: :idoh: :idoh:

+ -
Príspevkov: 5