kalfinka, preto sa ti nedarí, lebo to NIE JE z gumových cukríkov ale z cukríkov Marschmellows ( z toho MMF - MarschMellows Fondant).
Recept:
- 1 balíček cukríkov Marschmellows Haribo Dulcia - kupiš najlepšie v LIDL, maju ich tam stále. najlepšie su také ružové "pampúšiky", daju sa umyť z toho ružového cukru a maš potom bielu hmotu, ktorú si zafarbíš ako chceš
- Cera - stužený pokrmový tuk, za 1 vlašský orech
- kyselina citrónová (trošku)
Cukríky umyjeme, vložíme do porcelánovej misky spolu s Cerou, troškou kys. cirtonovej a pridáme 2 lyžice vody. Dáme zahrievať do mirkovlnky, opatrne po 10-15 sekúnd, premiešavame, kym sa cukríky rozpustia.
Potom masu spojíme z práškovým cukrom, presné množstvo neviem, davam podla potreby 300-400g. Cukor davam, kym to nemá konzistenciu plastelíny. Spočiatkus a to strašne lepí, ale postupne to zhustne.
Prifarbíme potravinárskymi farbami podla potreby (ja kupujem práškové v TESCO, zn. Kovandovi - rozrobím v trošíčke alkoholu).
Dasa použiť na figurky aj na poťah torty. Na figurky podmasťujeme cerou, na poťah valkáme na pr. cukre zmiešanom so škrobovou múčkou.