Diskusie

Vytvoriť diskusiu

Jedlá vhodné do mrazničky

ahojte dievčence, potrebujem poradiť: konečne sme si kúpili veľkú mrazničku a tak by som si rada zamrazila nejaké doma uvarené jedlá (nie sme fanúšikmi kúpených hotových polotovarov). občas by skrátka padlo dobre len otvoriť mrazničku a obed by bol uvarený :idance:
(niekedy nestíham, napr. keď mám v meste vybavovačky, behám po lekároch a pod.). snažím sa, aby bolo každý deň teplé jedlo, lebo manžel na obedy nechodí (snažíme sa šetriť a tam kde pracuje nejaké lacné menu-reštiky nie sú a ak by aj boli, boli by to minimálne 3 eurá za obed, no a za to mám pol kila masa), väčšinou si zoberie z domu, keď ostane z predchádzajúceho dňa alebo má teplú stravu halt až večer. už som skúšala dať do mraziaku šošovicový prívarok, francúzske zemiaky, rizoto... ale po rozmrazení to bolo totálne nechutné. neviete poradiť nejaké jedlá vhodné do mrazničky? alebo robím chybu, keď ich nechám voľne rozmraziť (večer vyberiem, dám do chladničky a cez deň prihrejem). do mraziaku dávam až vychladnuté jedlá, tak neviem, kde robím chybu...

  • anonym
    23.11.2011, 15:39

    skor sa da zrazit polievka. Ja davam do mraznicky takmer vsetko, (ale nie hotove jedla). dokonca som pocula ze take maso sa ani nema uz tepelne upravene mrazit (ale neviem isto). Inak davam vsetko - od masla, cez sunku, pecivo az po ovocie ...

  • anonym
    23.11.2011, 19:28

    Ja som kedysi mrazila jedla, ale uz neboli chutovo take, ako pred mrazenim. Urcite jedla, kde mas zemiaky su vyslovene nechutne - tie zemiaky su brrrr (puke)  Ale ostatne, nespracovane jedla a upecene kolace ( aj s plnkou) bezne mrazim - tie su v pohode. Dokonca som najnovsie zacala davat do mraziaku aj napr. surove moravske kolace, ked ich nahodou robim, normalne hotove cesto aj s posypkou nakladiem na tu posuvnu dosku na vrch mraziaku, necham do druheho dna ( surove aj so zapracovanym drozdim) zmrazit, na druhy den nahadzem do sackov a potom uz len prilezitostne vyberam, necham na plechu asi 3 hodiny rozmrazovat a nakysnut a upeciem. Su ako cerstvo pripravene. Takisto mrazim salamy, zeleninu ( blasirovanu - nezdrevnatie). Super je zmrazena kuracia polievka ( vyvar) - ale maso, tepelne spracovane uz nemrazim - radsej pripravim menej, nech to vydrzi pripadne max 2-3 dni ako ho jest ohrievane z mraznicky. Sosovicova a celkovo strukovinove polievky su tiez nejake vodnato-nechutne z mraziaku. Ale takisto ako anonym nado mnou mrazim okrem masa a klasickych ale doma vyrobenych polotovarov ( pirohy, tvarohove gulky a pod) aj maslo, bryndzu, huby, parky - a na chuti nestracaju.

  • anonym
    23.11.2011, 20:52

    hm, lenze sladke jedlo moj muzik nepovazuje za jedlo, takze by to chcelo skor tipy na nejake jedla s masom alebo aspon nieco slane. maso sa moze mrazit, ale len to, co sa kupilo cerstve / chladene. teda nie kupene ako mrazene, roztopene, spracovane a opat zamrazit.

  • sandras
    23.11.2011, 21:37



    podla mna je to preto, lebo vyrábané polotovary (hotové jedlá) sa mrazia "šokom", to znamená, že ich rovno daju do takeho chladu, že su zamrznuté behom par sekund. No a ked mrazíme doma, tak to trva, kym sa to zmrazí, medzitým to pustí vodu, často zmení konzistenciu ... nie je to ono. Ja som kedysi skušala zmraziť napr. paradajkovu omáčku, ale tiež nam to nechutilo.

    Takže ak nestíham, mame mrazene polotovary, najviac kupujem v LIDL - pizzu, mrazený, syr, kuracie nugetky, guličky v paradajkovej omačke alebo sladké slivkové knedle.  Alebo nejakú rycyhlovku - špagety a k tomu udusím behom par minut paradajky (kupujem aj pasírované) s cibulkou a trošičkou najemno nakrajeného mäska alebo nejakú polievku (napr. cesnakovu).

  • monči
    23.11.2011, 21:49



    presne na toto som myslela aj ja.a preto do mrazničky nedávam už uvarené jedlá,max. tak koláče,ale kedže manžel je na sladkosti,málokedy sa nejaké nájdu,možno tak po vianociach ich vie pár zostať.takže asi sa tomu nevyhneš,že ked zamrazíš hotové jedlo,zmení sa jeho chuť aj konzistencia.

+ -
Príspevkov: 5