Dobrá správa: Bábätká dostanú nové lôžka

6.11.2018 v kategórii Tlačové správy, autor Redakcia, foto: zvolenská nemocnica

Nové lôžka pre bábätká sú pohodlnejšie a bezpečnejšie!

Novorodenecké oddelenie zvolenskej nemocnice,bolo v týchto dňoch obdarované novými detskými lôžkami. Prevoz novorodencov bude v nemocnici výrazne pohodlnejší, ale taktiež najmä bezpečnejší.

Nové lôžka pre bábätká sú bezpečné a pohodlné

Dar využije personál novorodeneckého oddelenia na prepravu detí pri prvých vyšetreniach po pôrode. Vozíky sú polohovacie a dostatočne priestranné.

,,Prepravné lôžka sú bezpečné a vytvárajú pohodlie pre deti a ich využitie ocení aj nemocničný personál. Za dodanie ďakujeme za naše zdravotnícke zariadenie, a tiež v mene našich malých klientov,“ povedala  námestníčka riaditeľa pre zdravotnú starostlivosť MUDr. Jana Zdechovanová a dodala: „Je chvályhodné, že niekto myslí aj na bezpečie najmenších.

,,Okrem prevozu je možné detičky v nich vyšetrovať a v prípade potreby aj prebaľovať. Sú dostatočne stabilné a zároveň polohovacie, čo je veľká výhoda pri manipulácii s novorodencami,“  doplnila MUDr. Katarína Golianová, vedúca lekárka novorodeneckého oddelenia.

Dar v celkovej hodnote 3 tisíc eur darovala nemocnici spoločnosť Portis.

Ročne sa v Nemocnici Zvolen narodí približne 1200 detí. Je predpoklad, že toto číslo dosiahne nemocnica aj tento rok, čo potvrdzuje aj tisíci pôrod, ktorý nemocnica zaznamenala už 29. októbra 2018.