Dobrá správa: Bábätká dostanú nové lôžka

Redakcia | 6. november 2018
Dobrá správa: Bábätká dostanú nové lôžka
foto: zvolenská nemocnica

Nové lôžka pre bábätká sú pohodlnejšie a bezpečnejšie!

Novorodenecké oddelenie zvolenskej nemocnice,bolo v týchto dňoch obdarované novými detskými lôžkami. Prevoz novorodencov bude v nemocnici výrazne pohodlnejší, ale taktiež najmä bezpečnejší.

Nové lôžka pre bábätká sú bezpečné a pohodlné

Dar využije personál novorodeneckého oddelenia na prepravu detí pri prvých vyšetreniach po pôrode. Vozíky sú polohovacie a dostatočne priestranné.

,,Prepravné lôžka sú bezpečné a vytvárajú pohodlie pre deti a ich využitie ocení aj nemocničný personál. Za dodanie ďakujeme za naše zdravotnícke zariadenie, a tiež v mene našich malých klientov,“ povedala  námestníčka riaditeľa pre zdravotnú starostlivosť MUDr. Jana Zdechovanová a dodala: „Je chvályhodné, že niekto myslí aj na bezpečie najmenších.

,,Okrem prevozu je možné detičky v nich vyšetrovať a v prípade potreby aj prebaľovať. Sú dostatočne stabilné a zároveň polohovacie, čo je veľká výhoda pri manipulácii s novorodencami,“  doplnila MUDr. Katarína Golianová, vedúca lekárka novorodeneckého oddelenia.

Dar v celkovej hodnote 3 tisíc eur darovala nemocnici spoločnosť Portis.

Ročne sa v Nemocnici Zvolen narodí približne 1200 detí. Je predpoklad, že toto číslo dosiahne nemocnica aj tento rok, čo potvrdzuje aj tisíci pôrod, ktorý nemocnica zaznamenala už 29. októbra 2018.

Zaregistrujte sa do newslettra a získajte prístup k novinkám: