Koncert slovenských umelcov na podporu Haiti

Redakcia | 2. február 2010
Koncert slovenských umelcov na podporu Haiti

Benefičný koncert slovenských umelcov sa bude konať 9. februára v Univerzitnom pastoračnom centre v bratislavskej Mlynskej doline.

Bratislava, 2.2.2010

Prírodná katastrofa na Haiti zmobilizovala celý svet. Pomôcť chcú aj organizátori a účastníci Koncertu pre Haiti. Benefičný koncert slovenských umelcov sa bude konať 9. februára v Univerzitnom pastoračnom centre v bratislavskej Mlynskej doline. Finančný výťažok bude v plnej sume použitý pre odstraňovanie následkov zemetrasenia.

Ďakujeme umelcom, ktorí prisľúbili svoje účinkovanie bez nároku na akýkoľvek honorár, ako aj všetkým organizáciám, ktoré sponzorsky prispeli k realizácii koncertu.

Nad podujatím prebral záštitu primátor Bratislavy Ing. Andrej Ďurkovský a prezident Slovenskej katolíckej charity, biskup Štefan Sečka. Na koncerte vystúpia Zlatí slávici Peter Cmorík a Zuzana Smatanová, ďalej Mária Čírová, skupina Fragile, superstáristi viacerých ročníkov a mnohí ďalší. Okrem spevákov sú v programe zaradení Laci Strike, Štefan Bučko ako recitátor a fotograf Andrej Bán, momentálne vycestovaný na Haiti. Moderátormi večera budú Adela Banášová a Matej „Sajfa“ Cifra.

Momentálne pripravujeme možnosť podporiť Koncert pre Haiti aj prostredníctvom darcovských DMS. Finančný výťažok z koncertu bude použitý v pomere 60% na akútne odstraňovanie následkov zemetrasenia a 40% na obnovu zničenej infraštruktúry na ostrove prostredníctvom Slovenskej katolíckej charity a (SKCH) a Saleziánov don Bosca. „Veríme, že koncert hudbou a prezentovanými fotografiami ponúkne priestor najmä mladým ľuďom pre vyjadrenie spolupatričnosti s ľuďmi postihnutými zemetrasením. Našim poslaním je motivovať našu spoločnosť byť blízko pri človeku v núdzi. Na solidárne zmýšľanie Slovákov poukazuje vysoká suma darovaných peňazí v rámci stále prebiehajúcej verejnej zbierky Slovenskej katolíckej charity vo výške vyše 200-tisíc eur.“, dodáva Radovan Gumulák, generálny sekretár SKCH.

Cena jednotlivých vstupeniek je 7 eur a zakúpiť si ich je možné už teraz prostredníctvom siete Ticketportal. Kto chce prispieť vyššou sumou, môže tak urobiť pri kúpe vstupenky. Partnermi podujatia sú rádio Lumen a koncert bude v priamom prenose vysielaný prostredníctvom TV Lux. Pre firmy je tu stále priestor podieľať sa na realizácii, ak majú záujem angažovať sa týmto smerom.

Zoznam potvrdených účinkujúcich: Peter Cmorík, Zuzana Smatanová, Mária Čírová, Dominika Stará, Denis Lacho, Kamil Mikulčík a Nela Pocisková, Janais, Regiment, Miro Jaroš, Adam Ďurica, Andrea Súlovská a Peter Bažík, Save The Cookie, Zachariáš Hubáček, Fragile, The Hope Gospel Singers, Laci Strike, Pavol Danko a tanečné divadlo A-Tak, fotograf Andrej Bán.

Newsletter

Zaregistrujte sa do newslettra a získajte prístup k novinkám: