Na raňajky skús nejaké rožky alebo iné pečivo, no vyhni sa typickým reklamným produktom ako sú lekvarové šišky či buchty a tzv.croissanty. Pečivo natri masielkom alebo iným plnotučným výrobkom, môžeš skúsiť cotagge cheese, a všelijaké nátierky: napr. mrkvovú, fazuľovú, hrachovú, paradajkovú, z ovsených vločiek, a vhodné sú aj ovsené vločky s nastrúhaným jabĺčkom, banánom, slnečnicovými semienkami atd. Je však nesmierne dôležité, aby si svoje dieťatko naučila správne raňajkovať; ak sa mu totiž nevytvorí vzťah k raňajkám, v staršom veku to už nevyriešiš a dieťa ohrozíš obezitou. Raňajky musia zahŕňať hutnú stravu, nápoj: nesladený bylinkový čajík, pozor, nie je vhodný ani med a nakoniec zo zeleniny a ovocia: zeleninového šalátika alebo ovocného taniera. Ak na raňajky zvolíš chlieb na desiatu podávaj napríklad biely jogurtík ( jedine zvolenský alebo bánovecký ) s ovocím a slnečnicovými semienkami, ovocný tanier a pokiaľ dáš na raňajky kašu, na desiatu daj pečivo s nátierkou. Obed je individualita sama o sebe. Samozrejme sú vhodné všetky druhy mäska okrem červeného tzv. krvavého, patrí sem napríklad bravčové mäso, ktoré je nevhodné pre veľký obsah zbytočných a nevýživných tukov a orechy kvôli dôvodu zadusenia alebo vdýchnutia. Uvar mu aj v lepšom prípade bezvaječné, občas vaječné cestovinky, ryžu, zemiačiky, zeleninové šaláty..., na olovrant je to ovocie a zelenina+ryžové alebo pohánkové krupičné chrumky s obsahom soli 0 percent a na večeru obmena raňajok: čiže ak raňajkovalo dieťatko kašu, na desiatu aj večeru to bude chlebík a potom naopak.