Pangasius nie len pre deticky....
Ahojte mamincky ci uz poznate alebo nie Pangasius sa objavuje coraz castejsie a aj my ho mame radi pred par dnami dokonca zacala tuto chutnu rybku papat aj nasa rocna krasavica a preto vam prinasam par receptikov ktore su vhodne aj pre rocne deticky a pochutia si na tom aj velkaci...
Pangasius na masielku :
Pangasius filety nakrajame na mensie kusky na kocky ci obdlznicky ako sa paci obalime jemne v muke moze byt psenicna polohruba alebo ryzova, na panvici si rozpustime asi polovicu masla (polovica staci na osmazenie asi pol kila Pangasia) a sprudka oprazime rybku do zlatista, jemne posolime napriklad morskou solou a pre velkacov mozeme dochutit korenim na ryby alebo sviezou bazalkou, podavame zo zemiackami a salatikom
Pangasius zapeceny:
Pangasius filety ulozime na dno pekacika jemne osolime, zakryjeme ho jemnou kuracou alebo morcacou sunkou a vrch posypeme nastruhanym tvrdym syrom napriklan Eidam alebo Michalovska tehla tie nie su velmi slane. Pecieme pri 200 stupnoch kym je syr zlatisty cca 35 minut podla truby. POodavame so salatom a pecenymi zemiakmi.
Pangasius natierka:
Pangasia si uvarime vo vode mozu byt aj kocky ale v pohode su aj filety je to jedno lebo sa to bude mixovat, varime priblizne 15 - 20 minut. Je to velmi jemna rybka a netreba ju dlho varit. Vyberieme z vody nechame odkvapkat, vlozime do mixerika alebo do misky. Pridame celu krabicku taveneho syra napr Lunex, kvapku olivoveho oleja, medzi prsty sol a nejemno nastruhanu cibulku a pazitku vsetko dobre rozmiesame a podavame na chlebiku ci rozteku mnamky :)
Pangasius na prirodno:
Cerstvu mrkvicku a petrzlen si ocistime a nastruhame na hrubom struhaku, jarnu cibulku posekame na drobno. Pangasius filetky si pokvapkame olivovym olejom a stavou z jedneho citrona a nechame 10 minut odlezat. Cibulku si osmazime do zlatista na panvici a pridame mrvku a petrlen, podusime do polomakka a pridame filetky osmazime a podleme kvapkou vody ci vyvaru nechame podusit cca 15 minut a hotovo. Je to sice dietne ale vyborne. POdavame s jarnou ryzou (ryza uvarena s hraskom a kukuricou)
Dobru chut!