Diskusie

Vytvoriť diskusiu

Rodinné recepty

anonym, 02.05.2010 15:45

Pangasius nie len pre deticky....

Ahojte mamincky ci uz poznate alebo nie Pangasius sa objavuje coraz castejsie a aj my ho mame radi pred par dnami dokonca zacala tuto chutnu rybku papat aj nasa rocna krasavica a preto vam prinasam par receptikov ktore su vhodne aj pre rocne deticky a pochutia si na tom aj velkaci...

Pangasius na masielku :
Pangasius filety nakrajame na mensie kusky na kocky ci obdlznicky ako sa paci obalime jemne v muke moze byt psenicna polohruba alebo ryzova, na panvici si rozpustime asi polovicu masla (polovica staci na osmazenie asi pol kila Pangasia) a sprudka oprazime rybku do zlatista, jemne posolime napriklad morskou solou a pre velkacov mozeme dochutit korenim na ryby alebo sviezou bazalkou, podavame zo zemiackami a salatikom



Pangasius zapeceny:
Pangasius filety ulozime na dno pekacika jemne osolime, zakryjeme ho jemnou kuracou alebo morcacou sunkou a vrch posypeme nastruhanym tvrdym syrom napriklan Eidam alebo Michalovska tehla tie nie su velmi slane. Pecieme pri 200 stupnoch kym je syr zlatisty cca 35 minut podla truby. POodavame so salatom a pecenymi zemiakmi.

Pangasius natierka:
Pangasia si uvarime vo vode mozu byt aj kocky ale v pohode su aj filety je to jedno lebo sa to bude mixovat, varime priblizne 15 - 20 minut. Je to velmi jemna rybka a netreba ju dlho varit. Vyberieme z vody nechame odkvapkat, vlozime do mixerika alebo do misky. Pridame celu krabicku taveneho syra napr Lunex, kvapku olivoveho oleja, medzi prsty sol a nejemno nastruhanu cibulku a pazitku vsetko dobre rozmiesame a podavame na chlebiku ci rozteku mnamky :)


Pangasius na prirodno:
Cerstvu mrkvicku a petrzlen si ocistime a nastruhame na hrubom struhaku, jarnu cibulku posekame na drobno. Pangasius filetky si pokvapkame olivovym olejom a stavou z jedneho citrona a nechame 10 minut odlezat. Cibulku si osmazime do zlatista na panvici a pridame mrvku a petrlen, podusime do polomakka a pridame filetky osmazime a podleme kvapkou vody ci vyvaru nechame podusit cca 15 minut a hotovo. Je to sice dietne ale vyborne. POdavame s jarnou ryzou (ryza uvarena s hraskom a kukuricou)



Dobru chut!

  • anonym
    02.05.2010, 18:10

    my sme tiez nadsene konzumovali pangasiusa, az kym nam kamarat rybar nepovedal, ze su skodlive, lebo ziju v znecistenych vodach a aj pri umelom chove sa im kumuluju v tele tazke kovy, ze najvhodnejsie su pre deti sladkovodne ryby, takze u nas pangasius zmizol z jedalneho listka

  • anonym
    02.05.2010, 18:12
  • strasnedeco
    02.05.2010, 18:33

    Pozri vezmi si to takto nejes Pangasia pretoze zije v bahne...tak nejedz ani hydinu denne totiz dobe do svojich hovien a napchava sa vsetky moznym, nejedz bravcove ved pre boha prasa zje aj same seba, nejedz pecienku ved je to predsa zivocisny detoxikator, nejedz zeleninu lebo bola postriekana, nejedz jogurty pri ich vyrobe plesneju ingrediencie a mozem pokracovat milionom dalsich argumentov. Na svete je mnoho pricin preco nie ale ja vidim priciny preco ano ked sa mas zamysliet nad vsetkym co jes a argumentovat to takto asi mozes umriet od hladu...samozrejme je to vec nazoru ale u nas je to velmi oblubena a chutna potravina.

  • monikanikol
    02.05.2010, 22:15

    super recepty:tup: ,postupne všetky vyskúšame,naša Nikol túto rybu miluje a súhlasím s názorom o tých sliepkach,prasaťoch a pod.;-)

  • anonym
    03.05.2010, 01:09

    Pozrela som odkaz na clanok o obsahu pangasa....ale ved aj taky vlassky orech moze byt paradne kontaminovany ak stoji az 150 metrov od cesty...pri kupe pangasa je tiez moznost pozriet si na obale odkial pochadza...ale nechcem zastavat iba jeden vyhraneny nazor.Proste dnesna realita je ku nam kruta a robime si to my sami ludia. Clovek v dnesnej dobe tazko ovplyvni to co da do ust. Moze si  aj zeleninku vypestovat vo vlastenj zahradke, ale co ak ta je v blizkosti frekventovanej cesty alebo si ju polieva vodou zo studne kontaminovanou nemenovanou bratislavskou rafineriou(ved to su cele Podunajske Biskupice v BA )... aj ty nasi bratislavsky rybari chodia na exkluzivne miesta pri dunaji a spol.., a ozaj staci ak nejaka stara cast potrubia je olovena a nebola menena, to ma potom clovek "zdravu vodu priamo z vodovodu".....ak clovek zje filetu z pangasa este to neznamena ze bude v momente radioaktivny....uz za vacsie nebezpecenstvo povazujem Ecka, a pozrite sa obaly a ruku na srdce , ktora potravina ho neobsahuje?

  • anonym
    03.05.2010, 10:31

    U nás rozpor v názore, či jesť alebo nejesť rybku Pangasius vyriešilo naše dieťa, ktoré sa po jej konzumácii až pardon za výraz brutálne vyhádzalo. Dospeli sme k tomu až po dôkladnej vylučovacej metóde.

  • IvaLC
    03.05.2010, 10:39

    Všetko je to o peniazoch (ako vždy). Áno - súhlasím, že dnes už nenájdeme čistú a úplne nezávadnú stravu. ALE nie je Pangas ako Pangas! Ako všetko, aj tento artikel má svoje triedy. Videla som v školskej jedálni Pangasa (možno Pangasa), pri ktorom kuchárky tvrdili ako výborne ho dostali cca 4.-EURá za 1 kg. Potom je trieda, ktorú vidno v marketoch. Potom je trieda, ktorú vidno iba v niektorých obchodoch (vybraných) a verím, že existuje minimálne jedna trieda, ktorá sa k nám ani nedostane. Je jasné, že cena stúpa priamou úmernosťou. A keďže som sa k tej lepšej triede dostala, tak môžem potvrdiť aký priepastný je v nich rozdiel. :shock:  Ale nehľadajme chyby a poďme si piecť ryby:green:

  • anonym
    03.05.2010, 10:48

    ako pri každom   cena = kvalita   ;-)

  • anonym
    03.05.2010, 13:52

    No mi Pangasia mame tiez velmi radi a vdaka za receptiky.Co sa tyka skodlivosti, tak to by sme potom nemohli jest skoro nic.Zial je taka doba, ze uz skoro vo vsetkom su sajrajty.

  • faisela
    07.06.2010, 14:12

    Hej, ale napriek tomu, vždy sa dá vybrať to lepšie. Pangasa by som nejedla ani ja, nie to ešte dala dieťaťu. A tiež sa vyhýbame pečienke, lebo obsahuje veľa škodlivín, veľmi obmedzujeme bravčové... Zelenina a ovocie síce sú postriekané, ale dá sa to umyť a antioxidanty, ktoré to ovocie obsahuje bojujú práve proti škodlivinám, s ktorými sa stretávame aj v strave.

  • anonym
    04.07.2010, 19:17

    Tvoj nazor sa mi zda hlavato naivny bohuzial....ale ked myslis....

  • sandras
    05.07.2010, 08:59

    myslím, že hlavne pre male deti su vhodnejšie naše sladkovodné ryby ako morské. Ale tiež je pre nas je pohodlnejšie napr. na vianoce kupiť si nejaké filety bez kostí, ako oberať kapra:green:  Ale postupne už mením názor ... fakt bohvie čo v tom je, hlavne v tých hypermarketových lacných :roll:

  • faisela
    06.07.2010, 21:39

    Keď snahu vybrať pre deti z viacerých možností tú lepšiu nazývaš hlavatou naivitou, tak ja sa nebudem s tebou hádať. ;-)

  • anonym
    07.07.2010, 15:27

    Len ma prekvapuje naivnost v dnesnej dobe si mysliet ze jablcko od babicky na trznici nebude obsahovat postrekya ine hluposti....vacsina ludi ani nevie ze jablko vobec nie je take uzasne zdrave ako sa nam stare mamy snazia nahovorit, obsahuje len polovicu vitaminov ktore nam tak treba.....ovocie ktore obsahuje najviac vitaminov a vlaknin je pre nas paradxne nezname a u nas najmenej konzumovane a to ja avokado a mango....pre deti do isteho veku striktne zakazovane.....antioxidanty ako z reklamy na uzasny dzusik si mozno doprajes v hrsti dobrych brusnic takych ktore boli vypestovane niekde v raji v biotickom prostredi inak ti mozu uskodit presne tak ako jablcko od babicky....narazam len na to ze to co si ty mysliz ze detom davas to najlepsie este neznamena ze to tak v skutocnosti je.....a k ostatnym prispevkom len tolko ze kolko chuti tolko ludi......

  • faisela
    07.07.2010, 20:29

    Ja som však nehovorila o žiadnom konkrétnom ovocí, ani o jabĺčku. Ani som nehovorila, že si myslím, že jablko z tržnice nie je striekané. Len som sa snažila zdôrazniť, že aj keď je ovocie striekané a obsahuje dusičnany a neviem čo ešte, tak obsahuje zároveň aj látky, ktoré tieto škodliviny zároveň odburávajú.

+ -
Príspevkov: 16