Nadácia Allianz darovala nemocnici prvý prístroj na boj s koronavírusom

PR | 19. marec 2020
Nadácia Allianz darovala nemocnici prvý prístroj na boj s koronavírusom
foto: PR

Epidémia ochorenia Covid-19, ktoré spôsobuje koronavírus, prekvapila celý svet a odhalila slabiny aj tých najlepších zdravotných systémov.

Kapacitné a prístrojové vybavenia nemocníc nestačia rýchlo rastúcim počtom pacientov zasiahnutých ochorením. Na vzniknutú situáciu reaguje aj Allianz – Slovenská poisťovňa, ktorá prostredníctvom Nadácie Allianz vyčlenila približne 85-tisíc eur na nákup zdravotníckych prístrojov, potrebných pri liečbe koronavírusu. 

Prístroj na pľúcnu ventiláciu

V týchto dňoch sa jej podarilo zakúpiť prvý prístroj na pľúcnu ventiláciu, ktorý darovala Univerzitnej Nemocnici v Bratislave (UNB).

„Počas pandémie by mal každý pomôcť, ako vie. Nadácia Allianz sa spojila s Univerzitnou nemocnicou Bratislava a rozhodla sa jej venovať prístroj na umelú pľúcnu ventiláciu, ktorý je okamžite k dispozícii. Ak sa podarí zohnať ďalšie, sme pripravení opäť pomôcť. Držíme všetkým palce a ďakujeme zdravotníkom za ich obetavú starostlivosť,“ povedala správkyňa Nadácie Allianz Lucia Muthová. 

                                          alianz dar

Nadácia Allianz

Prístroj, ktorý pre univerzitnú nemocnicu Nadácia Allianz zakúpila, bude spolu s ostatnými prístrojmi, ktoré nemocnica má, slúžiť najmä pacientom s potvrdeným koronavírusom a predovšetkým v prípade zhoršenia ich zdravotného stavu.

Ak sa situácia okolo koronavírusu upokojí, prístroj bude i naďalej slúžiť a zachraňovať životy pacientom, ktorí majú natoľko vážny a život ohrozujúci stav, že si vyžadujú umelú pľúcnu ventiláciu.
„Cena ľudského života má nevyčísliteľnú hodnotu, čo si spoločnosť v tejto chvíli uvedomuje ešte viac. Preto si veľmi vážime, že Nadácia Allianz cíti celospoločenskú zodpovednosť a predovšetkým má ambíciu pomáhať. Prístroj dokáže pomôcť pacientom so závažným respiračným zlyhaním, navyše široké využitie tohto prístroja je veľkou pomocou pre rozličné spektrum respiračných diagnóz,“ povedala riaditeľka UNB Renáta Vandriaková. 

Nadácia Allianz sa aj naďalej snaží získať dostupné prístroje, ktoré pomôžu pri boji s koronavírusom aj v ďalších nemocniciach na Slovensku. 

alianz

Newsletter

Zaregistrujte sa do newslettra a získajte prístup k novinkám: