Kaufland dočasne plošne skracuje otváracie hodiny

Kaufland | 23. marec 2020
kaufland skratene otvaracie hodiny
foto: Kaufland

Upravené otváracie hodiny pre predajne naprieč Slovenskom začínajú platiť od dnes 23. marca 2020 a platiť budú až do odvolania.

S ohľadom na aktuálnu situáciu sa Kaufland rozhodol pristúpiť k dočasnému skráteniu otváracích hodín všetkých predajní na celom Slovensku.

Kaufland mení časy otváracích hodín

Od pondelka do soboty tak po novom budú predajne otvorené od 7.00 h do 20.00 h. Nedeľná prevádzka od 8.00 h do 20.00 h zostáva nezmenená. Výnimkou bude len predajňa v bratislavskom AVION Shopping Parku, pre ktorú platia zmenené otváracie hodiny už od štvrtka 19. marca 2020.

Počas celého týždňa je prevádzka otvorená od 8.00 h do 19.00 h. „Pre tento krok sme sa rozhodli z dôvodu zabezpečenia plynulého chodu našich predajní. Veľmi si vážime prácu našich pracovníkov v predajniach, preto chceme zdôrazniť, že skrátenie otváracích hodín nebude mať žiaden vplyv na dohodnuté zmluvné podmienky zamestnancov. Naším cieľom zostáva byť k dispozícii našim zákazníkom,“ vyjadrila sa Lucia Langová, hovorkyňa spoločnosti Kaufland.

Nákupné hodiny pre seniorov v Kauflande

Reťazec zároveň minulý týždeň oznámil zavedenie nákupných hodín pre seniorov. „Kvôli ochrane tej najohrozenejšej skupiny zákazníkov sú každý deň medzi 13.00 h a 14.30 h naše predajne určené hlavne pre nich. Práve v tomto čase totiž býva v našich predajniach menej zákazníkov, a tak vieme lepšie zabezpečiť dodržiavanie tohto opatrenia. Zároveň však prosíme zákazníkov, aby boli ohľaduplní a naplánovali si svoje nákupy na iný čas,“ dodala Lucia Langová.

Kaufland apeluje na svojich zákazníkov, aby dodržiavali hygienické opatrenie a vstupovali do predajne len s ochranným rúškom, prípadne aj s rukavicami. Zároveň odporúča uprednostniť bezhotovostné platenie a dodržiavať vzdialenosť 2 metrov. „Ako zodpovednému zamestnávateľovi a obchodníkovi nám záleží na zdraví našich zamestnancov a zákazníkov, a preto sa dlhodobo snažíme zabezpečiť ochranu ich zdravia v každom ohľade.

Vzhľadom na aktuálny vývoj situácie sme zintenzívnili hygienické opatrenia a zákazníci, ako aj zamestnanci majú k dispozícii na predajniach hygienické staničky s dezinfekčným prostriedkom.

Zároveň naši zamestnanci pravidelne dostávajú čerstvé ovocie a ďalšie zdraviu prospešné potraviny na posilnenie imunity,“ vysvetlila hovorkyňa. Reťazec takisto distribuuje svojim zamestnancom rúška pre ich osobnú potrebu. „Množstvo rúšok, ktoré máme k dispozícii, je, žiaľ, obmedzené. Zásoby rúšok sa budeme snažiť doplniť všetkými možnými spôsobmi. Preto sme sa tiež rozhodli pristúpiť k ďalšiemu opatreniu a zaviesť pri všetkých pokladniach ochranné plexisklá,“ uzavrela Lucia Langová.

kaufland otvaracie hodiny skratene

Zaregistrujte sa do newslettra a získajte prístup k novinkám: