Prečo zaobstarať kombinovaný kočík? Vydrží od narodenia do škôlky

Baby Direkt | 19. august 2020
Baby Direct
foto: Baby Direkt

Kočík je po autosedačke najdôležitejšia vec, akú budete do výbavy pre bábätko kupovať.

Vybrať správny je, aj keď sa to možno nezdá, veda. Chce to dostatok času a informácií. Ak vyberiete správne a rozhodnete sa pre kombinovaný kočík, nemusíte nasledujúce tri roky už nič v súvislosti s kočíkom riešiť. Ako spoznáte kvalitný kombinovaný kočík sa dozviete v článku.

baby direct

Kým nemáte dieťa, nie je ľahké si predstaviť, akú zásadnú úlohu bude kočík vo vašom živote mať. Budete ho používať niekoľko hodín denne, chodiť s ním po lesných cestách, zdolávať obrubníky a úzke uličky v obchode. Budete ho skladať do auta, nakladať do neho nákup alebo ho dvíhať do autobusu.

Ľahké skladanie i ovládanie

Predstavte si, ako by ste chcela tráviť dni so svojím dieťaťom, na základe toho zistíte, čo od kočíka budete potrebovať. Zásadné je jednoduché skladanie, celková šírka a tiež veľkosť kolies. Napríklad kočík B-MOTION 4 PLUS možno jednoducho zložiť len jednou rukou, čo v praxi mnohokrát oceníte, pretože v tej druhej ruke dosť často budete držať dieťa. A nebudete s ním jazdiť len vy. Výhodou preto je, keď sa madlo dá nastaviť do rôznej výšky.

Kvalitné kolesá

Či už plánujete jazdiť na prechádzky do centra mesta alebo do prírody, vždy oceníte kvalitné kolesá ako má napríklad kočík SMILE III. Ten má veľké kolesá odolná proti defektu. Kolesá aj podvozok sú odpružené, takže dokážu zmierniť drnacnie v akomkoľvek teréne.

baby direct

Vyskúšajte i športové sedenie

Mamičky, ktoré kupujú prvý kočík, často dôkladne rieši veľkosť hlbokej korby a jej pohodlie. Napríklad korba u kočíku SMILE III je jedna z najdlhších na trhu. Deti ale strávia omnoho dlhší čas ako v korbe v športovom sedenie. Nezabudnite si športové sedenie poriadne vyskúšať, aby ste potom, keď dieťa vyrastie z korby, nemuseli kúpiť iný kočík.

Na čo sa u športového kočíka zamerať?

Deti i rodičia ocenia možnosť otáčania športovej sedačky po i proti smeru jazdy. Dôležitá je tiež možnosť sklopiť chrbtovú opierku až do ľahu, aby si dieťa v kočíku mohlo poriadne oddýchnuť. Deti počas doby, kedy budete kočík používať veľa vyrastú, pri niektorých modeloch sa môže stať, že už sa do neho pohodlne nezmestia. To sa vám nestane s kočíkom SMILE III, ktorý má predĺženú chrbtovú opierku aj sedaciu časť. 

U toho modelu sa sedačka dá otočiť po i proti smeru jazdy a navyše má dlhú striešku, ktorá zakryje celý kočík.

Z príslušenstva ku kočíku oceníte veľké úložné priestory na podvozku, aby veci pri nábehu na obrubník nevypadali von.

baby direct

Výhody kombinovaného kočíka

Vo chvíli, keď sa rozhodnete zaobstarať tzv. Kombinovaný kočík, znamená to, že dostanete hlbokú aj športovú korbu - dvojkombinácia. V prípade, že dostanete ešte autosedačku pasujúcu k podvozku, jedná sa o trojkombináciu. Takýto kočík vášmu dieťaťu vydrží od narodenia pokojne až do štyroch rokov. Všetky kočíky uvedené v článku sa dajú kúpiť v dvoj i trojkombinácii u autorizovaného predajcu FunBaby.

Newsletter

Zaregistrujte sa do newslettra a získajte prístup k novinkám: