Diskusie

Vytvoriť diskusiu

Rodinné recepty

monči, 25.10.2011 10:48

hera namiesto masla?

baby,môžem do torty použiť namiesto masla heru?alebo to nejako nakombinovať?idem piecť dve torty a ak by som mohla nahradiť maslo herou,ušetrila by som,nakoľko toho masla ide dosť veľa.maslo potrebujem aj do cesta aj do krému.torty pečiem len veľmi krátko,takže nemám s tým skúsenosti

  • anonym
    25.10.2011, 11:34

    dobry den!
    neviem či ste už čítali obežný članok,že všetky margaríny sa líšia od plastu len jednou molekulou....a ked nechate margarín niekde stat žiadne zviera sa ho nedotkne. každopádne maslo je maslo, skust radšej piecť niečo kde ide menej masla (je to zdravšie a nezaťažíte žlčník).skuste si najsť na internete niečo o konzervovaní tiel konzervantami a o nutričnej hodnote stravy. prichádza trend jesť všetko chutne, avšak su to skor umeliny, ktoré sice chutia,ale prejdu telom a namiesto vyživy v nom nechaju len bordel. vela šťastia pri pečení. g

  • anonym
    25.10.2011, 11:55

    Dobrý deň prajem,na krém je dobrá helia...

  • anonym
    25.10.2011, 11:56

    do cesta by som kludne dala heru a do kremu bezne davam 1/2 hery a 1/2 masla... peciem tyzdenne niekolko tort na objednavku a vsetci su spokojni,torty chutia..cize nie je problem :)

  • anonym
    25.10.2011, 11:57

    Ja len toľko, ak ide maslo do krému, tak tam by som dala maslo a do cesta občas dávam namiesto masla heru alebo palmarín. Do krému však v žiadnom prípade, maslo má inú chuť a tam by to bolo cítiť. V ceste to nie je až taký problém.

  • anonym
    25.10.2011, 11:59

     myslim ze tym nic nepokazis ked nieje maslo hera postaci :)  ked nieje ina moznost :) tak to robim aj ja

  • anonym
    25.10.2011, 12:09

    dobrý deň, ja tiež občas pečiem torty, ale radšej používam maslo (82%-tuku), plnka má určite lepšiu chuť a aj dlhšie vydrží, tiež som už špekulovala nad tým ako ušetriť, ale na masle určite nešetrím, chuť plnky je určite lepšia s maslom. Alžbeta

  • anonym
    25.10.2011, 12:11



    Ten obežný článok bol vymyslený a nepravdivý.
    http://hoax.cz/hoax/margariny-a-zdravotni-riziko-rama-s-nama/

  • monči autor
    25.10.2011, 12:30

    vdaka za rady,do krému dám teda maslo a do torty pol na pol

  • anonym
    25.10.2011, 12:39

    ako chceš, ale ja dávam do krému len heru a žiadny problém, aspoň, pokiaľ ide o chuť. Je to výborné.

  • anonym
    25.10.2011, 13:10

    ja pouzivam len heru na pecenie aj na kremy, dokonca do kremov davam mensie mnozstvo ako ma byt, kedze nemame radi velmi maslove chute v kremoch a kremy pekne drzia a pecenie sa tiez vzdy podari.

  • anonym
    25.10.2011, 13:44

    Veď hera je vlastná sestra masla:D

  • anonym
    25.10.2011, 14:03




    konkrétne ktoré maslo používaš.?

  • Kvietinka
    25.10.2011, 16:54

    Ja som do krému používala Heliu. Momentálne som presedlala na maslo, lebo krém z masla je proste najlepší. Len si treba dávať pozor, koľko % tuku obsahuje. Ako bolo spomenuté už vyššie, malo by mať tých 82%, inak hrozí, že sa krém zrazí - aspoň ten, ktorý sa robí z pudingu.
    Ak môžem odporučiť zopár receptov:
    korpusy: http://www.katherine.sk/torty-od-a-po-z/cukrarske-recepty/korpusy/
    krémy: http://www.katherine.sk/torty-od-a-po-z/cukrarske-recepty/kremy/ ;-)

    Ozaj - ja najnovšie kupujem maslo v Lidli (Pilos)

  • anonym
    08.11.2011, 08:42

    fiha, ja teda nepeciem az tak casto, tak som minule ovalila nahodne stretnuteho cukrara (sak o com inom sa bavit so spolusediacim na brncalke pri pive, nez o plnkach :) ) staznostou, ze uz ani tie kremy nie su, co byvali a ze mam najradsej tie echt maslove a on nato, ze v domacich moze byt spokojne maslova plnka, do tych predajnych a svadobnych urcite margarin - to uz neviem, ci samotny alebo v kombinacii s maslom, lebo sa potom plnky netopia a kolace drzia tvar...

+ -
Príspevkov: 14