Kus kus
Ahojte maminy mam strasne rada Kus kus rada by som sa podelila o par dobrych receptikov na jeho pripravu....
Pre mamicky ktore nevedia o com je rec....Kus Kus je velmi drobna cestovina patri k najmensim na svete, robi sa vajecna alebo bezvajecna ochutena alebo neochutena, u nas zatial malo znama jej priprava je velmi rychla a ada sa pouzit ako hlavne jedlo aj ako priloha....
Zeleninovy kus kus vhodne aj pre deticky (moja dcerka to zboznuje)
Balicek mrazenej zeleninovej zmesky napr. mrkva hrasok kukurica strukova fazulka....alebo ktoru mate oblubenu
cibulka
olej, sol, cierne korenie, sladka cervena paprika
250 g kus kusu (ak chcete obed pre styroch)
kto chce moze pouzit vegetu alebo zeleninovy bujonik bez ochucovadiel
salku vody
Na oleji si oprazime na drobno nakrajanu cibulku a na nu hodime zeleninku, dobre orestujeme ochutime solou, korenim a stipkou cervenej papriky, pridae podla chuti stvrtku bujona a zaljeme salkou vody. Dusime pod pokrievkou kym je zeleninka hotova. Nenechame vodu odparit uplne ! Do jedla nasypeme kus kus a miesame kym sa zmes nestane sypkou. A je hotovo !
Kus kus ako priloha k masku
250 g kus kus
vacsia salka horucej vody
sol, cierne korenie, trosku kurkumy
cerstve paradajky cherry
cerstva petrzlenova vnat
jedna cerstva najemno nastruhana mrkva
stava z pol citrona
posekane nesolene kesu oriesky
Do misky nasypeme kus kus a zalejeme horucou vodou davame pozor aby zostal sypky a pouzijeme len tolko vody kolko kus kus vypije, ostatne ingrediencie posekame na drobno pridame do kus kusu a pomiesame nechame odstat 10 minutiek a podavame k masu.
Dobru chut!