Diskusie

Vytvoriť diskusiu

Rodinné recepty

anonym, 03.11.2010 21:56

tlakovy hrniec, "papinak"

ahojte, prosim vas, dievcata, ktore mate skusenosti, napiste mi svoje "zazitky" s tymto vynalezom a tiez recepty, dakujem za vsetky rady a recepty.

  • anonym
    03.11.2010, 22:12

    ahoj, mozno sa to bude dat zvlastne, ale u nas v tomto zazraku vari moj manzel. velmi si ho pochvaluje hlavne pri hovadzine a fazuli /ak ju zabudneme namocit a nechceme varit celu vecnost/. moja znama v tom vari bez mala vsetko, lebo je v tom vsetko velmi rychlo hotove a nevie si to vynachvalit. nas tlakovy sa vola fissler /tusim sa to takto pise/ a sme s nim spokojni /teda muz/. znama nam povedala tak, ze sa v tom vari ako v beznom hrnci. ona si tam vzdy vsetko pekne pripravi a potom len zavrie a vari. ja osobne nemam skusenost.

  • anonym
    03.11.2010, 22:36

    Ahoj, ja taktiez pouzivam tlakovy hrniec dost casto. Najma na maso. Je to chytro hotove a nemusim stat pri sporaku celu vecnost. Kupili sme si ich este pred dvomi rokmi v Metre a mame tescomu. Su to vlastne dva hrnce- jeden mensi a jeden vacsi no a ten  mensi je u mna momentalne favorit, kedze sme len traja. Zasada pri vareni v tlakovom hrnci je, ze tak nesmies dat ziadnu zaprasku alebo pod. Inak by to vraj nedopadlo dobre. Ja len Vrelo odporucam.  :tup: :tup: :tup:

  • janalabaj
    04.11.2010, 00:56

    takze je to cisto len na varenie? nemozem v tom dusit? a ked si mam vsetko pripravit, tak napr. dam tam veci na rizoto a nemusim osobitne dusit maso, varit ryzu a tak? 

  • levicaiva
    04.11.2010, 11:14

    Ahoj, my mame doma este staaaaary socialisticky tlakovy hrniec a sme spokojny. Ovela rychlejsie sa vnom vari fazula, hovadzie maso, udene maso, koleno... da sa vnom varit doslova vsetko ak chces mat rychlo jedlo na tanieri.

  • anonym
    04.11.2010, 14:32



    Tak neviem, ako robis rizoto ty, no ale ja ho robim v tlkaci tak, ze oprazim cibulu, maso, zalejem vodou no a zatvorim to do tlakaca a za chvilu je to hotove, potom ho otvorim, pridam zeleninu, trosku ju podusim, dam ryzu a je to. Potom to uz ale nezatvaram tou pokrievkou, uz len klasickou. Najdlhsie vlastne trva, kym sa urobi maso, tak asi tolko. Inak su tam chytro urobene aj zemiaky, strukoviny....... a tak. Dufam, ze som aspon troska pomohla:tongue:

  • anonym
    04.11.2010, 16:46

    Varim v nom vsetko okrem cestovim a ryze. Neviem, kto sa tu pytal, ci sa aj dusi - jasne, ze ano, ved je to zatvorene. Bravcove mam cca za 20-30 min, hovadzinu za cca 30-40 min uplne makku - az sa rozpadava. Kuraciu polievku varim cca 20 min, potom do vyvaru pridam zeleninu a varim este 5 min a je to hotove akoby som tu polievku varila v hrnci 2-3 hodiny pomaly - ako kedysi moja mamina. :-) Mame este stare tlakove hrnce ( ved sme si ich s muzom kupili pred 15. rokmi :-) a parkrat sme vymenili tesniace gumicky), ale teraz poskulujem po tych novych s lepsimi ventilmi. Kolkokrat mi ventil vybuchol, kym som sa v nom ucila varit ani nepisem! Mala som polievkou ostriekanu celu kuchynu a mohla som tu mastnotu zotierat! Treba tam davat napln iba po rysku, nepreplnat, lebo potom sa tam urobi dobry tlak a ventil to pretlaci a sičiiii... :excited:  Ale nikdy sa mi nestalo, aby na to oparilo - ako ma strasili vsetci okolo mna, treba iba davat pozor na to, ci je vsetka para vypustena pred otvorenim. Tak ti prajem vela uspechov vo vareni v tlakovom hrnci, lebo ja si to uz inac ani neviem predstavit. A kolko casu to usetri!

  • autumn11
    10.12.2016, 11:25

    my v tlakovom hrnci varíme ešte aj slepačiu polievku. Je hotová oveľa rýchlejšie. Hovädzie, fazuľa, divina atď. sú hotové cca za hodinu. Je to super pomocník v domácnosti.

+ -
Príspevkov: 7