Hravo a zdravo s Telekom Detským Festivalom

Redakcia | 2. február 2017
Hravo a zdravo s Telekom Detským Festivalom

Telekom Detský Festival je podujatie, ktoré neponúka iba pestrý a hravý program pre deti. Jeho myšlienka je zameraná na vzdelávanie nás, rodičov.

Len nedávno sme vkročili do nového roka. Mnohí si práve v tomto období dávajú rôzne predsavzatia. Zdravšie žiť a dbať o svoje zdravie. Tráviť viac času s rodinou. Vzdelávať sa.  Čo tak vziať všetko do vlastných rúk a spraviť prvý krôčik k tomu, aby boli tento rok naše predsavzatia aj naozaj splnené?

Otvorte diár a na sobotu 11.2.2017, od 10:00 do 19:00 si zapíšte rodinnú akciu:

Telekom Detský festival zdravia, vzdelávania, zábavy a športu

Na celú rodinku tu čaká nespočetné množstvo zábavy a poučenia v hravej forme zároveň.  

Nie je dobré pustiť sa do niečoho hlava-nehlava. Dôležité je získať čo najviac adekvátnych a dôveryhodných informácií. Nezabúdajme, že práve my, rodičia, sme tí, ktorí majú v rukách zdravie a budúcnosť našich detí. Áno,  veľká zodpovednosť.  Tá najväčšia. A s ňou samozrejme aj neistota, či to, čo robíme, robíme správne.

Má moje dieťa dostatok pohybu? Nechodí priveľmi neskoro spať? Ako dohliadnuť na jeho zdravotný stav a reagovať v prípade zdravotných ťažkostí? Nechať ho hrať počítačové hry? Ak áno, ako dlho?  Samozrejme, každý konáme podľa vlastného uváženia a s tým najlepším úmyslom.

No nikdy nie je na škodu tieto otázky prekonzultovať s odborníkmi. Príďte sa informovať, nechať inšpirovať alebo skrátka len zabaviť.  Pretože okrem špeciálnych edukačných a zdravotných zón na vás v neposlednom rade čaká obrovské množstvo zábavy.

Môžete sa tešiť na svet rozprávkový, kúzelný, hravý a tak trošku aj „neposlušný“. Ak už šípite, že ide o Neposlušníka Mira Jaroša, poteším vás. Áno, príde aj Neposlušník! Ten vás a vaše ratolesti už o zdraví a pohybe naučil veľa, všakže? (Ak si chcete pripomenúť napríklad to, ako si správne umývať ruky alebo si dobre zacvičiť, na www.tukitv.sk nájdete všetky časti prvej série Neposlušníka.) 

Kohútik Ťuki pre vás otvorí dvere a nechá vás nazrieť do rozprávkového sveta. Okrem obľúbených rozprávkových postavičiek z Ťuki TV sa vám predstaví aj rozprávkový muzikál Ľadové kráľovstvo s Elsou a Anou. A samozrejme aj s Olafom.

No nesmieme zabudnúť ani na zábavné čísla Šaša Ľuboša a čarovné triky Kúzelníka Šestáka. Pred tanečným vystúpením detí z River Park DanceSchool sa spolu s Be Cool Sport Kids Academy poriadne rozcvičíme a porozprávame o správnom pohybovom a športovom rozvoji u detí tejto generácie. Odborníci z tejto akadémie vám poradie, čo všetko sa dá u detí ovplyvniť pomocou pohybu.

Okrem skvelého a zaujímavého programu sa môžete tešiť na Zónu zdravia a zdravej výživy, vzdelávania, športu, detského vnímania, zážitkov, bezpečnej cestnej premávky s Kenzelom a samozrejme aj na Zónu zábavy. Ak ste nedočkaví a zvedaví na to, čo všetko vás v jednotlivých zónach čaká, čítajte ďalej.

Nechajte si na úvod zdiagnostikovať základné parametre ľudského tela a prekonzultujte svoj zdravotný stav s lekármi v Zóne Zdravia s ProCare. Navyše sa môžete nechať inšpirovať a priučiť sa, ako si pripraviť zdravé jedlo a maškrty s cvicte.sk. A čo tak zóna zdravej pramenitej vody s Mitickou?  Zdraví ako rybky, hor sa na ďalšie zážitky.  

V interaktívnej Telekom zóne a taktiež v Telekom predajni si prídu na svoje nielen malí, ale i veľkí nadšenci Xbox hier. Určite sa každý tatino rád „obetuje“ a s ratolesťami si zahrá nejakú zaujímavú pohybovú hru. Maminy sa rovnako môžu s deťmi zabaviť, či vyskúšať si ovládanie hier pomocou pohybových gest napríklad pri tanci. Počas dňa sa bude konať niekoľko herných súťaží. 

Čestné miesto bude patriť aj Interaktívej zóne vzdelávania, kde sa vám predstaví internetový vzdelávací portál Kozmix. Poznáte Kozmixa? Je to malý a zvedavý mimozemšťan, ktorý pristál na našej Zemi a pomáha deťom prelúskať učivo prvého stupňa ľahko a zábavne.

Budete mať jedinečnú možnosť tento spôsob vzdelávania vyskúšať na vlastnej koži a popritom ho aj prekonzultovať so skúsenými lektormi. Spokojné budú určite nielen deti, ale aj vy, rodičia. Kozmix totiž neponúka iba zábavu, ale predovšetkým moderný spôsob učenia hravou formou.

Vzdelávať sa však môžete aj kreatívne. Okrem Kozmixu bude pre vás v Interaktívnej zóne vzdelávania pripravené množstvo hier a súťaží, ktoré podporujú rozvoj detského vnímania a ich schopností hravou formou so spoločnosťou Vnímavé deti

Po vzdelávaní je potrebné sa zabaviť. Čáry máry fuk, v Zóne Zábavy s Raiffeisen bank na vás čaká aj Šašo Ľuboš a jeho bláznovstvá a kúzelník Šesták so svojou jedinečnou magickou šou. 

Čo tak trošku pohybu? Zóna športu bude naozaj bohatá. Čakajú nás zábavné cvičenia a opičie dráhy s Be Coo Sport Kids Academy. A podľa hesla akadémie „Learn to move, learn to win“ sa naučíme zvíťaziť nad lenivosťou našich detí a čo všetko u nich môžeme ovplyvniť správnym pohybom. Dospelí si budú môcť zase zasúťažiť so sieťou fitnesscentier Golem.

Po namáhavom ale krásnom športovom zážitku sa treba zresetovať. Oddych je pre naše zdravie a psychickú pohodu tiež veľmi dôležitý.  Presne pre tento účel je tu Chill Out Zóna Rozprávok s Ťuki TV. Okrem príjemného čítania náučných rozprávok na vás čakajú aj kreatívne dielničky a kreslenie v téme rozprávky.  

Po tomto všetkom prídu hokejisti HC SLOVAN Bratislava a spoločne s Neposlušníkom Mirom Jarošom Vám pripravia skvelú autogramiádu, počas ktorej bude prebiehať aj vyhlásenie bohatej tomboly. V nej môžete vyhrať skutočne úžasné ceny ako tablety, telefóny, či detský bicykel. Lístky si budete môcť zakúpiť počas trvania podujatia a celý výťažok z tomboly poputuje na charitatívne účely. 

O pohodlie sa Vám na podujatí postará spoločnosť Happy-vaky a o pitný režim prírodná minerálna voda Mitická.

Pevne veríme, že ak ste pri otváraní tohto článku na sobotu 11.2.2017 ešte žiadny program nemali, teraz ho už máte. Neseďte doma, leňošiť pri TV môžete kedykoľvek. Nič vám neunikne. No takéto podujatie plné zábavy, poučenia, pohybu a zdravia sa nekoná každý deň. Spravte niečo pre vás a predovšetkým pre vaše deti, pretože: 

„Zdravie je najdôležitejšou kvalitou tela.“ (Aristoteles) 

„V zdravom tele zdravý duch.“ (DecimusIuniusIuvenalis) 

Teším sa na vás nielen ja, ale aj Ťuki a Neposlušník, Kozmix a hlavný maskot podujatia, Zajo Turbo, ktorí si s vami radi spravia jednu spomienkovú fotku.

Podrobný program a všetky informácie k podujatiu nájdete na: detskyfest.sk alebo na evente na facebooku  https://www.facebook.com/telekomdetskyfestival/?fref=ts

Telekom Detský festival zdravia, vzdelávania, zábavy a športu 11.2.2017 (sobota), 10:00 – 19:00 Bory Mall Lamač 6780 Bratislava

Newsletter

Zaregistrujte sa do newslettra a získajte prístup k novinkám: