Poradňa pediatra

Poradňa pediatra
11,510 otázok

Na problémy súvisiace s rastom, vývojom dieťaťa i chorobami odpovedá MUDr. Marta Špániková, pediatrička.

Poradna uzavretá.

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu. 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

  • Kiahne a tehotenstvo

    , Autor: Mon1806

    Dobrý deň chcem sa opýtať s 5 ročným som bola u kaderníka a prišlo tam dievčatko s kiahnami ktoré už mala ale 13 deň mala zaschnutí chrasty je možnosť že sa mohol nakaziť ?
    Ja som tehotná v 36 TT dala som si odoberať aj protilátky na VZV IGG a vyšlo mi že mám 1207 čo mi príde ale strašne veľa nie je to veľa ? Som chránená pred nákazou ja aj moje bábätko ? Dosť sa čudujem že mám také protilátky lebo ja ako dieťa si nepamätám že som ich prekonala a aj mama vravela že si to nepamätá že asi skôr nie a pritom mám také protilátky ďakujeme za odpoveď

    Odpovedá: MUDr. Marta Špániková

    Ak už dieťa bolo choré trinásty deň je veľká pravdepodobnosť, že vírusy nevylučuje a nemohlo vás nakaziť. Protilátky neviem zhodnotiť, lebo neviem ktorá kategória protilátok to bola. Mohli len znamenať, že ste ochorenie prekonali alebo znamenali, že ste sa s ním práve stretli a možno ho aj prekonávate.
    Ochorenie na kiahne v priebehu posledných dní tehotenstva alebo behom pôrodu u ženy, ktorá neprekonal kiahne je veľmi nebezpečné pre rodičku aj pre novorodenca.

Newsletter

Zaregistrujte sa do newslettra a získajte prístup k novinkám: