Poradňa pediatra

Poradňa pediatra
11,510 otázok

Na problémy súvisiace s rastom, vývojom dieťaťa i chorobami odpovedá MUDr. Marta Špániková, pediatrička.

Poradna uzavretá.

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu. 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

  • Zmurkanie

    , Autor: jaja23

    Dobrý deň, prosím môj 8 mesačný synček začal prizmurovat očka, ako keby sa pozeral do svetla, ale robí to nezávislé na tom, či je v izbe svetlo, alebo nie. Tiež ho často svrbí noštek. Máva často vystiera ie noziciek, je aj hypertonicky. Strašia ma, že to môže byť aj epilepsia, nemáme túto chorobu v rodine, malý sa narodil v 37 týždni tehotenstva. Prizmuruje ocka väčšinou keď večer papa, ale aj keď sa hráme. Ďakujem veľmi pekne.

    Odpovedá: MUDr. Marta Špániková

    Neviem to na diaľku vyriešiť a len veľmi ťažko aj poradiť. Určite odporúčam o tom informovať vášho lekára. Treba tiež zhodnotiť, či v rodine / otec matka súrodenec dieťaťa/ nemajú alergiu, sennú nádchu.

Podobné otázky

  • Žmurkanie

    , Autor: danielao

    Dobrý deň, mám 3 ročného synčeka a v posledných dňoch som si u neho všimla, že veľmi neprirodzene žmurká. Veľmi silno pri žmurkaní doviera očká, dokonca až potrasie hlavičkou ako by mu v očku niečo vadilo. Najskôr som to pozorovala, keď pozeral televízor, alebo keď sme išli autom. Pri bežných denných činnostiach to nerobil. Teraz to však občas spraví aj cez deň napríklad pri hraní. Z diaľky sme mu ukazovali písmenká, ktoré úplne bez problémov prečítal. Nemám pocit, že by horšie videl, alebo že by mal zapálené očká. Môže to byť len nejaký zlozvyk, alebo to môže byť niečo vážnejšie? V každom prípade sme sa objednali k očnej lekárke, ale čakacia doba na vyšetrenie je dlhá. Vopred ďakujem za odpoveď. Pekný deň.

Newsletter

Zaregistrujte sa do newslettra a získajte prístup k novinkám: