Poradňa pediatra

Poradňa pediatra
11,510 otázok

Na problémy súvisiace s rastom, vývojom dieťaťa i chorobami odpovedá MUDr. Marta Špániková, pediatrička.

Poradna uzavretá.

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu. 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

  • Ovčie kiahne

    , Autor: adel07

    Dobrý deň p.doktorka prosím vás ja som už písala ale idem sa opraviť .môže môj malý 2 mesačný syn dostať ovčie kiahne ak ich má starší syn? Maličkého kojim. A môže byť ten 2 mesačný zaockovany prvou vakcínou? Ďakujem

    Odpovedá: MUDr. Marta Špániková

    Neviem akú vakcínu myslíte, ale proti ovčím kiahňam v tomto veku nemôže byť očkovaný.
    Ovčie kiahne môže maličký dostať, ale ak ste vy ako dieťa ovčie kiahne prekonala / alebo aj ako dospelá/ tak dieťatko v tomto veku by kiahne dostať nemalo. AK ich dostane, zväčša to má nekomplikovaný priebeh.

Podobné otázky

  • Ovčie kiahne

    , Autor: Michaela1994

    Dobrý večer.obraciam sa s prosbou o radu.moj syn 3roky vo štvrtok doobeda bol v skolke ale pred spaním mi volala učiteľka aby som prišla pre neho lebo ma 38,5 horucku okrem toho ho boleli nohy inak nebolo nič.na druhý deň v piatok už mal nadchu horúčku stále a už navečer sa vyhadzal hneď som vedela ze sú to kiahne.ta horúčka je ale po podani liekov horucka ustupi stale ma zelene sopliky,boli ho hrdlo je taky unavený.davam mu panadol,sinupret na sopliky okrem toho sprej do nosa nasivin a este morskú vodu do nosa.na hrdlo som mu kúpila junior-angin.odkedy je v skolke tak je viac chory ako je v škôlke. papat mi malo papa a piť niekedy viac niekedy menej.vysev není ešte taký zlý na tvaricke a hlave ma na krku chrbte a par na brušku a nohe.chcem sa opýtať ci jeho stav je normálny teraz aky ma a ci ta horúčka od štvrtka je normálna dakujem za odpoveď.

    Odpovedá: MUDr. Marta Špániková

    Niekedy už pred výsevom kiahní má dieťa teplotu. Vzhľadom na to, že je vysoká chorobnosť, tak zároveň dostal aj nádchu a kašeľ.
    Teplota býva pri kiahňach 3-5 dní. Ak by bola dlhšie, zhoršujú sa prejavy ochorenia dýchacích ciest , treba vyhľadať lekára. Dieťa môže mať naraz kiahne aj zápal pľúc.

  • ovčie kiahne

    , Autor: Stana21

    Dobrý deň,dcéra 9r+7 mesiacov má ovčie kiahne. Doktor nám predpísal dithiaden 1-0-1 ale poobede ju aj tak vždy všetko svrbí,je možné jej dať fenistil kvapky medzi tabletkami? Ďakujem

  • Ovčie kiahne +?

    , Autor: Zuzka Strapáčová

    Dobrý deň, chcem sa prosím spýtať môj mladší syn dostal od staršieho ovčie kiahne ale plus dostal ešte niečo okrem toho ale neviem čo to môže byť. Sú to červené ohraničené vytúpené kruhy a má ich dosť veľa najmä v oblasti nožičiek a trupu. Za odpoveď ďakujem.

    Odpovedá: MUDr. Marta Špániková

    To by bolo treba vidieť na fotke alebo aj pri vyšetrení. Môže mať aj boreliozu ak chodíte často do lesa alebo sú to len také výrazné prejavy kiahní. Na diaľku a bez obrázka to diagnostikovať neviem.

  • Ovčie kiahne

    , Autor: Monitaa

    Dobrý deň, chcela by som sa Vás opýtať ohľadne ovčích kiahní.
    Synovec sa dnes poobede vyhádzal (má kiahne). Moja dcérka (tajmer 13 mesačná) bola s ním dnes v kontakte a mame ísť za dva týždne na letnú dovolenku k moru.
    Je vysoká pravdepodobnosť, že ich dcérka dostane tiež?
    Dovolenku treba zrušiť?
    Ďakujem krásna za odpoveď :)

  • Ovčie kiahne

    , Autor: Ivka2425

    Dobrý deň, u dcérky v škôlke sa začali šíriť ovčie kiahne. Ja som v 33. týždni tehotenstva. V detstve som prekonala ovčie kiahne. Je pre mňa a bábätko nejakým spôsobom nebezpečné, ak sa kiahne objavia u dcérky?
    Zatiaľ sa jej neprejavili. Ďakujem veľmi pekne za odpoveď.

    Odpovedá: MUDr. Marta Špániková

    Ak ste učite kiahne prekonali, nie je to nebepečné, len to bude náročné, keď bude dieťa choré.

Newsletter

Zaregistrujte sa do newslettra a získajte prístup k novinkám: