Poradňa pediatra

Poradňa pediatra
11,510 otázok

Na problémy súvisiace s rastom, vývojom dieťaťa i chorobami odpovedá MUDr. Marta Špániková, pediatrička.

Poradna uzavretá.

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu. 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

  • Voda, kozmetika, zúbky

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobry den, mam 15 mesacnu dcerku, ktoru este stale kojim. Chcem sa opytat, ci jej staci na pitie vlazna voda prefiltrovana cez Britu, ale ju mam este stale prevarat? Co sa tyka kozmetiky, potrebuje take male dieta napriklad krem na tvar alebo telove mlieko po kupani? Ak ano, ake doporucujete? Na prirodnej baze, bio? Dcerka ma vpredu uz 8 zubkov a 4 stolicky. Zacal sa jej na nich robit povlak zltej farby a to jej ich umyvam 2 krat denne. Nejde to vobec dole, tak neviem, ci to je zla sklovina alebo zubny povlak. Moze to byt sposobene nocnym kojenim? Zubar, ktoreho sme navstivili, nam povedal, ze to ma taku horsiu sklovinu a predpisal malej Natrium fluoratum, ale s jeho odpovedou som sa neuspokojila a tabletky dcerke nedavam. Poradte prosim. VDAKA

    Odpovedá: MUDr. Marta Špániková

    V tomto veku už hygienicky nezávadnú vodu nemusíte prevárať.
    Je vhodné aj telové mieko aj krém na tvár hlavne v lete a v zime. Odporúčam akékoľvek, ktoré sú určené pre deti. Všetko, čo má označenie bio nemusí byť až úplne najlepšie, napísať sa dá všeličo. Hlavne neparfémované veci, kúpené najlepšie v lekárni.
    Ak zúbky pravidlene umývate, je to iste typ skloviny a nič by som už neriešila. Keď bude vačšia můžete jej pravidlene umývať zúbky jedenkrát týždenne so špeciálnou pastou so zvýšeným obsahom fluoru, potom už nevyplachovať a nič nepapať. Volá sa elmex gel.

Newsletter

Zaregistrujte sa do newslettra a získajte prístup k novinkám: