Zavadzanie mliecnych vyrobkov
, Autor: Registrovaný používateľ
Dobry den pani Doktorka,
rada by som sa opytala kedy by som mala zacat zavadzat mliecne (kysle) vyrobky do stravy syna a ci vobec. Ma 25 mesiacov a v 19tich m mu stanovili alergiu na BKM ( antimilk IgA 31,09 ). Kedze aj ja som celiaticka a alergicka na mlieko, bez problemov som vsetko mliecne vysadila. (Celiaka u neho potvrdena nebola) V skolke tiez dostava bezmliecnu stravu. Syn bol poslany na odbery, koli castym nachladnutiam a zapalom priedusiek. Ziadne ine problemy nemal pri jedeni mliecnych vyrobkov. Po diete sa tato chorobnost minimalizovala, musim povedat ze uz je 6 mesiacov v kolektive a zatial sa drzime. Svojej pani dr. doverujem, ale rada by syna nechala na diete az do 4roch rokov. Ja som ale velmi tlacena zo strany manzela a jeho rodiny aby som zacala zavadzat yougurty uz po 6tich mesiacov. Taktiez sa chcem opytat kedze ja som celiaticka a synove testy boli negativne, ci je potrebne ist aj na geneticke testy, alebo je to zbytocne a vela mi to nepovie pokial sa neprejavia ziadne tazkosti.
Taktiez sa chcem opytat na sojove produkty.Mliecko pijeme alergy care, do jedla a do cerealii davame ryzove a mandlove mlieka. Co sa tyka jogurtov v skolke ma asi 3x do tyzdn sojovy jogurt. + mne sa tiez niekedy podari mu ho dat, kedze jogurty zboznuje. Nie je to prilis? Tak vela sa o tej soji pise, ze ma to dost metie.
Dakujem za odpoved.