Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
20,243 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • Marginálny úpon pupočnej šnúry

    , Autor: Dada31

    Dobrý deň, včera na 3D usg mi zistili marginálny úpon pupočnej šnúry, placenta posterior. Daný lekár sa moc k tomu vyjadrovať nechcel vraj len že to nepredstavuje žiadne riziko pre vývoj dieťatka. U svojho obvodného gynekológa mám kontrolu až 19.6. Preto by som Vás chcela poprosiť o viac informácii ohľadom tejto diagnózy nakoľko je príliš málo dostupných informácii ohľadom toho (riziká, priebeh tehotenstva, pôrod, nejaké odporúčania, na čo si dávať pozor) Som v 21tt. Ďakujem za odpoveď.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, pri náleze marginálneho úponu pupočníka nie je rozdiel v starostlivosti o tehotnú. Nemusíte sa nejako obmedzovať, respektíve správať sa inak, ako by ste sa správali normálne počas tehotenstva. Klinický význam to nemá počas tehotenstva prakticky žiadny. Vplyv to môže mať teoreticky počas pôrodu, aj keď aj to je málo pravdepodobné. Absolvujte plánované tehotenské poradne podľa odporúčaní vyšetrujúcich lekárov.