Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
20,263 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • Svalovica zospodu

    , Autor: Asti

    Dobry den,
    Som v 24tt druhorodicka po sekcii a poslednych par dni citim akoby svalovicu na spodku panvy, akoby svaly a kosti, skoro presne ako po dlhsom bicyklovani, neviem to presnejsie opisat. Celkovo mam pocit akoby sa mi uz panva zacinala povolovat...Nijak ma to neobtazuje ani neobmedzuje, citim to hlavne pri pritahu nohy zo strany. Nekrvacam a ani nespinim, na poslednej poradni som bola "zavreta na 100 zamkov", brucho mi obcas trochu stvrdne len ked dlhsie stojim alebo robim a beham okolo starsieho syna, pohyby citim normalne. Beriem magnezko a femibion. Co to podla Vas sposobuje? Moze to byt uz ozaj povolovanie panvy v tomto tyzdni? Nepamatam si uz ci som to mala aj pri prvom synovi. Vdaka.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, maternica sa každým dňom zväčšuje a dochádza tým okrem iného aj k naťahovaniu väzov závesného aparátu maternice, čo môžete pociťovať aj ako pichanie v pošve, či ťahavé a tlakové bolesti v malej panve. Takto sa Vám však neviem bližšie objektívne vyjadriť. Odsledujte si to. Pri pretrvávaní ťažkostí alebo v prípade nejasnosti navštívte Vášho obvodného gynekológa.