Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
20,096 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • Vyssie CRP a antibiotika

    , Autor: Domi3

    Dobry den,

    Som v 20tt a dostala som nejaku virozu. Citim sa relativne dobre avsak som zahlienena a pokasliavam (nemam dusivy kasel, skor kaslem ked chcem hlieny vykaslat). Som tiez astmaticka a alergicka- od tehotenstva sa mi obe zhorsilo.
    Nakolko citim hlieny na prieduskach isla som k dr, kde mi namerali CRP 28.
    Nasadila mi antibiotika Azitrox 500mg, azitromycin - chcela by som sa opytat ci tento druh atb je bezpecny a ci pri tejto vyske CRP by ste uz nasadzovali antibiotika. A tiez ci caste kaslanie, kychanie a smrkanie moze uskodit babatku.
    Dakujem 

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, ak máte virózu, antibiotiká Vám veľmi nepomôžu. Dôležité sú však celkové prejavy a výsledky ďalších parametrov, nie iba CRP. Keďže sú však tehotné rizikovejšie a náchylnejšie na infekcie, je vhodnejšie preliečenie. Užívanie Azitroxu je počas tehotenstva bezpečné. Skúste si aplikovať nosový sprej na báze morskej vody, ktorý Vám zároveň ukľudní sliznice. Postupujte podľa odporúčaní vyšetrujúcich lekárov. Ak nemáte častý a dráždivý dusivý kašeľ, vplyv na krčok maternice to nebude mať. Odsledujte si to.