Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
20,259 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • som tehotná?

    , Autor: sendy3456

    bola som tehotná potratila som 8.9 2022 od vtedy mi az pred tyzdnom kleslo hcg len 45 uplne sa zastavilo a dnes zas stuplo na 199 mozem byt zas v tom? a ano sex bol..krvacala som len týždeň a kyret vraj nebol potrebný

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, po potrate je potrebné odsledovať beta HCG až do nuly, keďže sa ešte môže vyskytnúť celá rada komplikácií. Takto sa Vám k celej situácii neviem vyjadriť. Dátum potratu ste uvideli z budúcnosti. Postupujte podľa odporúčaní vyšetrujúcich lekárov.

Podobné otázky

  • Som tehotna?

    , Autor: _kodiak12A

    Dobry den, mam hrozny strach z otehotnenia, nakolko mi meska menstruacia uz 20 dni. Posledny pohlavny styk som mala v juni, s barierovou antikoncepciou. Menstruaciu som cez jul a august dostala. Som objednana ku gynekologicke, no bohuzial az o 6 dni. Zatial som pouzila testy a vysli mi 3x negativne, no pocula som, ze v neskorsich stadiach tehotenstva je mnozstvo hormonu take velke, ze to uz test nemusi zachytit.

  • Je možné, že som tehotná?

    , Autor: Nikols

    Dobrý deň, začala som mať problémy so žalúdkom ešte, pred tým ako sme mali nejaký pohlavný styk s priateľom. Teraz sa bojím, že by som mohla otehotnieť z toho ak sa nechtiac dotkol penisom vagíny a mal na ňom pred ejakulát. Dnuka nebol ani pohlavný styk sme nemali . Utrela som si to tam dole poriadne vlhčenými vreckovkami. Teraz o týždeň potom som dostala jedno dennu črevnú virózu , pod brušku ma nebolí , ani necítim nejakú unávu ani nič. Len sa chcem spýtať či je to možne?

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, ak ste nemali nechránený pohlavný styk, tehotná nebudete. Uvedeným spôsobom ste neotehotneli. Odsledujte si to.

  • Som tehotna?

    , Autor: 19Dona11

    Dobry den, s manzelom sa pokusame o babatko uz 9 mesiacov. Ja mam 30 on 28.
    Pred 4 mesiacmi som zazila biochemicke tehotenstvo.
    Vzdy som mala menstruaciu pravidelnu 24-26 dni. Kazdy mesiac som citila a vedela kedy mam ovulaciu. A tento mesiac po styku s manzelom som cely mesiac citila take povolievanie v podbrusku ako keby som mala dostat menstruaciu. Bolo to este skor ako som mala plodne dni no od plodnych dni to neprestalo az prisiel 24 den a na 25 den som dostala menstruaciu no bola ina ako inokedy bola omnoho slabsia a bolo to proste cele ine trvala len 3 dni prvy a posledny den to bolo najslabsie ten posledny skor take do hneda . Ked som dostala menstruaciu tak ma velmi bolela hlava a potom ma bolela cely tyzden, bolesti v podbrusku neprestali niekedy citim nejaku miernu bolest alebo tlak aj vzadu na chrbte a v podbrusku je to stroedave bud je to cele podbrusko alebo v pravo niekedy aj v lavo. Robila som si tehotensky test no je stopercentne negativny zoaden duch ani nic .
    Neviem co sa s mojim telom deje . Dakujem za odpoved

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, nevylučujem, že sa aj teraz jednalo o biochemické tehotenstvo. Skúste si dať na pár mesiacov od snaženia pauzu, začnite užívať kyselinu listovú v dávke 400ug denne a následne sa opäť snažte otehotnieť. Ak sa Vám nepodarí otehotnieť do 12. mesiacov pravidelného snaženia (2 až 3 krát týždenne počas celého cyklu, okrem menštruácie), navštívte Vášho obvodného gynekológa.

  • Tehotenstvo

    , Autor: .,.,.,.,.

    Prepáčte ale minulá otázka bola poslaná omylom nuž problém pretrváva.Chcela by som sa opýtať, je možné že som tehotná? Pred 17tymi týždňami partner prešiel pár krát po vrchu a nebol ani ejakulat viac menej som sa na internete dočítala že to je aj tak možné. Mala som pravidelný menzes lenže mám strach že sa môže jednať o tehotenstvo. Momentálne som trochu viac pribrala ale nejaké značne viditeľné znaky nemám je možné aby som bola tehotná?

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, myslím si, že tehotná nie ste, ale takto sa Vám neviem na 100% vyjadriť. Pre jednoznačné vylúčenie tehotenstva navštívte Vášho obvodného gynekológa.

  • Tehotenstvo

    , Autor: .,.,.,.,.

    Dobrý deň, je možné že som tehotná? S partnerom som nemala síce vaginálny styk ale prešiel iba trochu po povrchu a nebol ani hotový(3.6), Menštruáciu som mala pár dní na to a potom aj nasledujúci mesiac, pribrala som a bojím sa že som otehotnela je to možné?

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij
    Dobrý deň, za daných okolností, ak nedošlo k pohlavnému styku a mali ste už dvakrát mali, je tehotenstvo nepravdepodobné. Príčin nárastu hmotnosti môže byť viacero. Odsledujte si to.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, ako som Vám už písal, za daných okolností, ak ste nemali pohlavný styk a navyše ste už mali dvakrát aj menštruáciu, tehotná nie ste. Zmena hmotnosti je spôsobená niečím iným.