Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
20,243 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • Časté mocenie

    , Autor: Mia1826

    Dobrý deň Pán doktor
    Aktuálne som v 32tt+2 a dnes celý deň behám len wc kvôli častému moceniu, nič ma neboli ani nepali pri močeni. Moč mám v poriadku. Mám pocit ako by mi dieťatko tlačilo na mechúr niekedy cítim, že mi ide vypadnúť. Som prvorodička , do teraz som nemala žiadny problém .
    Všetky výsledky mám dobre
    Môže byt dieťatko tam otcene že tlači na mechúr a preto mám také ťažkosti ?

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, najmä v III. trimestri sa tehotná žena už stretáva s častým močením, pretože maternica tlači na močový mechúr, čo je samozrejme normálne. Odsledujte si to.

Podobné otázky

  • Príliš časté močenie

    , Autor: Janka12

    Dobrý deň, zajtra by mi mal začať 15tt, mám takú možno hlúpu otázku. Je normálne keď musím chodiť príliš často na záchod? Nič nereze, nepáli.. ale niekedy po močení kým prejdem do druhej miestnosti cítim že musím ísť zase.. Taktiež aj v noci sa na to budím.. čítala som že v druhom trimestri by to malo ustupovať ale niektoré dni mám pocit že je to ešte horšie.. ďakujem.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, v tehotenstve je to pomerne časté, keďže maternica sa každým dňom zväčšuje, tlačí na močový mechúr a ten sa uz nevie tak naplniť. Takže ak pijete dostatočné množstvo tekutín, je pomerne bežné, že chodíte močiť často. Nemusí sa jednať o žiadnu infekciu močových ciest. Takto sa Vám však neviem bližšie objektívne vyjadriť. Odsledujte si to. Pri pretrvávaní ťažkostí alebo v prípade nejasností navštívte Vášho obvodného gynekológa.

  • Zápal

    , Autor: Mia1826

    Dobrý deň pán doktor som v 33 tt týždni tehotenstva ,mám časté nutkanie na mocenie a sem tam ráno trosku cítim bolesť v podbrušku .
    Doma mám papieriky na kontrolu moču, moje čistý v poriadku nemám ani krv ani bielkovinu ani hnis .
    Myslite, že to tlači dieťatko ?

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, áno, ste už v pokročilejšom týždni tehotenstva, kedy maternica tlačí na močový mechúr. Preto časté močenie nie je ničím nezvyčajným. Odsledujte si to. Ak nemáte žiadne iné ťažkosti, nemusíte sa obávať.

  • Časte močenie

    , Autor: Denisa93

    Dobry deň som 27tyždni tehotenstva s dvojvaječnymi dvojičkami uživam fluomizin kvoli bakterii enteroccus ale mam neustale časte močenie cez deň po vymočeni po 5-10minutach mam opäť plny mechur podla gynekologa mam moč dobry môžte mi poradiť som už s toho staleho močenia zufala




    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, pri pretrvávaní ťažkostí a neúspešnosti liečby je vhodné navštíviť Vášho obvodného gynekológa, zvážiť prípadnú hospitalizáciu za účelom dodiferencovania zdravotného stavu a podávaní antibiotickej liečby do žily.

  • Tvrdnutie brucha

    , Autor: Denisa93

    Dobry deň som 26tyždni tehotenstva s dvojičkami som cez prst otvorena nemam žiadne pravidelne bolesti len mi za deň trikrat stvrdne brucho može to sposobiť že mam palenie v pošve a časte močenie to tvrdnutie Ďakujem za odpoveď

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, vaginálna alebo uroinfekcia môže mať vplyv na predčasné otváranie krčka maternice, ako aj na tvrdnutie maternice, keďže močový mechúr je pred maternicou. Vplyvom zápalu močového mechúra je dráždená aj maternica, ktorá reaguje dráždivo vo forme tvrdnutia brucha. Ak máte opisované ťažkosti, pálenie a svrbenie, odporúčam vyhľadať Vášho obvodného gynekológa, ktorý zhodnotí stav, nasadí liečbu, prípadne odporučí hospitalizáciu.

  • Vitok

    , Autor: Siminka

    Ake cipky su lepsie ked mam caste mocenie a aj vitoky huste ... Mam aj betadin a aj macmiror ake su lepsie

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, najvhodnejšie je navštíviť obvodného gynekológa, ktorý na základe vyšetrení nasadí potrebnú liečbu. Ak máte doma Macmiror, môžete ho skúsiť, no na ťažkosti s močením Vám nepomôže.