Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
20,275 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • Mykoza v tehotenstve

    , Autor: ZuzSol

    Dobry den, som v 36 tt, vcera mi povedali, ze som uz na 2 cm otvorena, a dnes po dobrati atb (kvoli zapalu dutin) ma zastihlo velmi neprijemne palenie a svrbenie v posve, pravdepodobne mykoza. Moja pani doktorka neordinuje az do pondelka - co si mozem dovtedy prosim volne kupit v lekarni aby som to prezila a bolo to bezpecne?

    Dakujem vopred.

    S pozdravom,
    Zuzana Solcanska
    0904 947 966

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, skúsiť si môžete aplikovať voľnopredajné antimykotiká, napríklad Canesten krém, či vaginálne tablety. Následne si realizujte niekoľkodňovú kúru vaginálnymi probiotikami.

Podobné otázky

  • Mykóza v tehotenstve

    , Autor: Zuzka2502

    Dobrý deň prajem. Chcem sa opýtať, mám taký problém. Som v 16tom týždni tehotenstva, a na bradavkách mám také akoby biele chrastičky, alebo biely povlak, a občasne ma to aj svrbi. Ale trvá to už dlhšiu dobu, kde to začalo už oveľa skôr pred tehotenstvom. Aplikovala som si na to zatiaľ len mastičku Bepanthen Sensiderm krém, ale nevidím žiadne zlepšenie. Môže to byť aj mykóza ? Pripadne ak áno, aký prípravok je na to vhodný?

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, príčin môže byť viacero, od mykózy až po Pagetovu chorobu. Určite odporúčam navštíviť Vášho obvodného gynekológa, ktorý Vás eventuálne pri nejasnostiach odošle na vyššie pracovisko do nemocničného zariadenia. Takto sa Vám neviem bližšie objektívne vyjadriť.

  • Mykóza v tehotenstve

    , Autor: 20Lucia20

    Dobrý deň, ďakujem za rady, skúsim Clotrimazol niečím nahradiť. Len by som sa chcela opýtať, či môže alergická reakcia na vaginálne tablety nejako ublížiť bábätku? Som v 33 tt tehotenstva.
    Ďakujem

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, prakticky to na plod nemá vplyv. Teoreticky by to mohlo mať na tehotenstvo vplyv v prípade, ak by došlo k prudkej alergickej reakcii, ktorá by spôsobila generalizovanú odpoveď organizmu. To však nie je Váš prípad, takže sa nemusíte obávať.

  • Mykóza v tehotenstve

    , Autor: 20Lucia20

    Dobrý deň, prosím vás mohli by ste mi poradiť, doktor mi odporúčal brat Clotrimazol 100mg, som v 33tt tehotenstva, lenže po zavedení cítim mierne pálenie, mala by som prestať užívať tieto tablety?
    Ďakujem

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, ak máte mykózu a Clotrimazol Vám nerobí dobre, skúsiť môžete voľnopredajný Canesten vaginálne tablety alebo Candibene. Vhodná je aj aplikácia vaginálnych probiotík.