Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
20,106 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • skrining 30+3tt

    , Autor: Martina Š

    Dobry den, pan doktor, na screeningu v 30+3tt bol malicky merany a mal taketo miery: bpdxfocd 32+3, tadxapd 32+3, fl 28+3, frekvencia srdiecka 30+3, vaha 1511+/- 221g, zodpoveda g.t. 30+6. Pan doktor hovoril ze ma o nieco vacsiu hlavicku o dva tyzdne a stehennu kosticku mensiu ze je teraz taky buclík, ale ze je to v norme. Prosim su to len odhadovane hodnoty, moze sa to aj menit? Mam radsej jest viacej vapnika na kosticky? Pripadne vynechat uplne sladke? Chcem sa len uistit, ze je to ok. Dakujem za vas nazor. Prajem prijemny den.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, ak Vám bolo povedané, že výsledky fetálneho screeningu sú v norme, neobával by som sa. Pri nejasnostiach je najvhodnejšie sa pýtať priamo vyšetrujúcich lekárov. Štandardne hodnoty obvodu hlavičky zodpovedajú vyššiemu týždňu tehotenstva, ako napríklad dĺžka stehnovej kosti. Každý parameter nemusí sedieť na ten istý deň a týždeň tehotenstva. Záleží tiež od konštitúcie. V tomto týždni tehotenstva sa u plodov prejavujú gény po rodičoch, takže napríklad plody vysokých rodičov majú aj dlhšiu stehennú kosť.