Poradňa gynekológa

Poradňa gynekológa
15,617 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij , ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa
  • Lieky

    , Autor: Petržlen

    Dobrý deň chcem sa spýtať užívam lieky sorbifert na železo magnerot a vytaminy pregnafolin užívam naraz všetky po jedle... Magnerot užívam cca 4dni ale len teraz som sa Dočítala ze sorbifet a magnerot by mali mať dáky odstup to mi moja gynekologická nepovedala bude problém ak magnerot prestanem užívať. Ďakujem za odpoved

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, MagneROT aj Sorbifer môžete užívať. Kvôli vstrebávaniu je vhodnejšie užívať preparáty s odstupom pár hodín, nemyslím si, že by to mal byť problém, aj keď budete užívať preparáty naraz.

Podobné otázky

  • Nevolnost, bolest zaludka a hlavy

    , Autor: Michaela1994

    Dobrý deň.obraciam sa na Vas z otázkou.som v 8.tyzdni.je to druhe tehotenstvo.uz týždeň mam silne bolesti žalúdka aj na dotyk,nevoľnosti aj silne bolesti hlavy.kvôli tomu neviem nič robiť len ležím.jest mi moc nechuti ale snazim sa jest co viem a hlavne sa snazim pit vela vody.na ďalšiu poradňu mam ísť 12.8.pri prvom som nemala žiadne problémy.mozno je to asi normálne len ma to trochu znepokojuje.bola mi zistená tetania a brala som lieky na vysoký pulz.ale ako som zistila ze som tehotná tak som ich prestala brat.prosim poraďte mi ci mam ísť skôr na kontrolu alebo je to vporiadku. Ďakujem za odpoveď

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, každé tehotenstvo, aj u tej istej ženy, je individuálne, preto nie je vhodné porovnávať predchádzajúce tehotenstvá. Nevoľnosť je, najmä v začiatkoch tehotenstva, pomerne normálna. Takto sa Vám objektívne k stavu neviem vyjadriť. Ak tolerujete stravu aj tekutiny a nezvraciate, či nehnačkujete, stačí si stav odsledovať. K prípadným prejavom tetánie po vysadení liekov sa Vám tak isto takto vyjadriť neviem. Stále však platí, že v prípade ťažkostí alebo nejasností je potrebné navštíviť lekára, či už obvodného gynekológa alebo neurológa.

  • potrat

    , Autor: Viki1234

    Dobry den, priatel sa lieci na bipolarnu poruchu. Nedavno som mala zamlcany potrat v 10. tyzdni. Je mozne, ze by lieky ovplyvnili plod? Aka je sanca, ze dieta zdedi chorobu? Je mozne tomu predist napr umelym oplodnenim?Dakujem

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, existuje istá možnosť zmien u istého percenta spermií vplyvom niektorých antidepresív, nie je však preukázané, že to má vplyv na plodnosť, či na vývoj plodu. Liekmi, či inak poškodené spermie väčšinou ani neoplodnia vajíčko, takže obava z poškodenia plodu je pomerne malá. Vo všeobecnosti sa užívanie antidepresív u muža nepovažuje za prekážku plodenia. Je to však skôr otázka na lekárov v centrách asistovanej reprodukcie, či genetikov.

  • Antibiotiká

    , Autor: Katarína778

    Dobrý deň, som v 36 týždni tehotenstva a zistili mi ureoplazmu. Môj lekár mi predpísal lieky Klerimed 500 mg. Chcem sa opýtať či užívanie týchto antibiotík môže nejakom poškodiť plod Ďakujem za odpoveď.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, makrolidové antibiotiká sa počas tehotenstva môžu užívať, navyše ste už v poslednom mesiaci tehotenstva, plod je už vyvinutý. Nemusíte sa obávať.

  • Satanka

    , Autor: Candy12

    Dobrý. Deň. Mám 31 rokov píšem ohľadom femostonu 2/10 ževraj ženy nemôžu otehotnieť keď berú tieto lieky čo si o tom myslíte už som navštívila aj ivf

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, spomínaný preparát predstavuje hormonálnu substitučnú liečbu a používa sa hlavne na zmiernenie návalov vyskytujúcich sa v menopauze, ako aj ako prevencia osteoporózy. Nejedná sa o antikoncepčný preparát, takže otehotnenie počas užívania je možné. Tento preparát sa nepredpisuje pacientkam, u ktorých ešte neuplynulo od poslednej prirodzenej menštruácie 12 mesiacov alebo sú mladšie, ako 50 rokov.

  • Vitamíny

    , Autor: Nataly186

    Dobrý deň, chcela by som sa opýtať.Cele tehotenstvo beriem teh. vitamíny LadeeVita. Na základe krvného obrazu mi bola zistená nižšia hladina železa a lekárka mi doporučila kúpiť si vitamíny Globifer a užívať ich. Ďalej beriem ešte Duphaston 3xdenne a Magnézium 2x. Môžu sa všetky tieto lieky kombinovať ? Môžem užívať teh.vitaminy a všetky tie lieky ďalšie ďalej ? Ďakujem.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, áno, ak ste mierne anemická, môžete užívať železopreparáty. Spomínané vitamínové a minerálové doplnky môžete užívať v odporučenom dávkovaní.