Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
20,256 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • Zimnica

    , Autor: Nunka17

    Dobrý deň, som skoro v 6tt a večer mi začalo byť veľmi zima dokonca už ani nechodím tak často na toaletu ako na začiatku je to normálne? ďakujem

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, príčina ťažkostí nemusí byť vôbec gynekologická. Takto sa Vám neviem bližšie vyjadriť. Odsledujte si to. Pri pretrvávaní negynekologických ťažkostí navštívte Vášho obvodného lekára.

Podobné otázky

  • Dopegyt lieky

    , Autor:

    Dobrý deň pán dr. Viete mi prosím vás poradiť...doma mam tlak v norme stále si meram 3x denne väčšinou mam okolo 125/80-85 max. ...meram si ho z dôvodu že v prvom tehotenstve som prekonala preeklampsiu...a teraz v druhom tehotenstve zatiaľ sa neobjavila ale u dr mam stále vyšší tlak dokáže sa vysplhat aj 145/100...mala som ekg holter aj tlakovy holter na 24 hod a nič sa nepotvrdilo vraj mam len syndróm bieleho plášťa....chodím na poradne do nemocnice uz..včera som tam mala tlak 140/100 dr mi predpísala dopegyt rano aj večer...povedala ze wk mi tlak vystúpi nad 130 hneď mam brat...včera večer som mala 132 a dnes ráno 133...tak som vzala po jednej tabletke...odvtedy cely deň mi je zle boelst hlavy, boelst krizov , teplota, zimnica ...keď som čítala pribalovy letak všetko tieto vedlajsie ucinky tam sú napísané...už mi je lepšie cely deň som prespala..môže to byť tým liekom ??

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, áno, tak, ako je uvádzané v príbalovom letáku, u niektorých žien sa môžu vyskytovať vedľajšie, či nežiadúce účinky. Ak boli výsledky 24 hodinového Holtera v norme a nepotvrdili zvýšený tlak, pri hodnotách tlaku do 140/90 Torr nie je nutné nasadzovať ihneď Dopegyt, skúsiť sa môže napríklad MagneROT 3x1 tabletka. Pri pretrvávaní ťažkostí kontaktujte Vášho obvodného gynekológa.