Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
20,104 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • Caste bolesti hlavy

    , Autor: Janulka83

    Dobry den,
    priblizne od 2.mesiaca tehotenstva mam caste bolesti hlavy.Kazdy tyzden ma boli hlava na tom istom mieste.V poradni mi doktor povedal,ze su to horm.zmeny a ze to v 2.trimestri prejde. Teraz som v 20tt a vobec sa to nezlepsilo.Niekedy bolest trva 2-3 dni. Je to normalne? Uz som z toho z toho vystrasena,predtym ma hlava bolela tak raz za pol roka.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, môže sa jednať aj o migrenózne bolesti hlavy, ťažko povedať. Skúsiť môžete Paralen 2 tabletky každých cca 6 - 8 hodín, odporúčam tiež piť veľké množstvo tekutín, aj tri litre denne, skúsiť môžete aj silnú kávu. Pri pretrvávaní ťažkostí je vhodné realizovať neurologické vyšetrenie.

Podobné otázky

  • magnezium

    , Autor: odbornik6

    Dobry den pani doktorka.Mam na Vas jednu otazocku.Som v tyzdni 13+1.Moj problem su caste bolesti hlavy,pred tehotenstvom som tento problem riesila analgetikami,niekedy az tbl, na migrenu.Niekedy pomohlo,inokedy to trvalo aj niekolko dni.Chodila som aj na vysetrenia a CT neukazalo nic tak mi neurolog predpisal MAGNÉZIOVÉ TABLETY 500 MG GALVEX 50tbl,baravala som ich,ale hned ako som otehotnela,prestala som s uzivanim,nakolko uz beriem duphaston 2x1,femibion 400,kyselinu listovu. Nechcela som sa prepchavat.A teraz ma boli hlava uz treti den,po dvoch dnoch som uz nevladala tak som si vzala paralen,ale co je to oproti tym analgetikam co som bravala.TAkze nepomohlo.A preto sa chcem opytat ci sa mozem vratit k uzivanu magnezia,mam pocit,ze vtedy mi to celkom zaberalo.Len sa bojim,aby som neublizila babatku.Dakujem za odpoved.