Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
20,100 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • Pozitívny test ale menštruácia príde

    , Autor: andariaj_

    Dobrý deň pán doktor.

    Obraciam sa na Vás s otázkou, na ktorú by som rada vedela vašu odpoveď. Začnem s tým, že som v júni v prvý mesiac snaženia sa o bábätko otehotnela, neskôr bolo ale tehotenstvo potvrdené ako missed a nasledovala kyretáž. Po 3 mesačnej prestávke sme sa od novembra začali znovu snažiť o bábätko a tu nastáva problém. Viem presne kedy mám ovuláciu a ide o to, že zhruba na 9, 10, 11 deň po možnom oplodnení dokonca minulý mesiac ešte aj v deň pred menštruáciou mám na tehotenskom teste slabú druhú čiarku, ktorá ale nesilnie a menštruácia príde vždy v očakávaný deň presne bez meškania. Momentálne sa mi toto isté stalo už tretí mesiac po sebe. Viete mi poradiť ako postupovať? Moja pani dr. povedala, že to začneme riešiť až o pol roka, ak sa mi nepodarí otehotnieť ale príde mi to ako veľmi dlhá doba, keďže som z toho veľmi nešťastná.

    Veľmi pekne ďakujem za Váš čas a odpoveď.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, pravdepodobne máte posunutú ovuláciu na obdobie pred menštruáciou a nestihne dôjsť k uhniezdeniu oplodneného vajíčka. Ak je to tak, je potrebné upraviť a posunúť ovuláciu. S tým Vám vie pomôcť Váš obvodný gynekológ nasadením Clostilbegytu. Nepoznám však žiadne bližšie informácie, ani výsledky vyšetrení, preto sa Vám takto neviem bližšie objektívne vyjadriť.