Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
20,259 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • Špinenie v 14tt

    , Autor: Krokodil

    Dobrý deň pán doktor mam otázočku už raz som spinila v tehotenstve a nič to nebolo pred večerom som spinila zase také hnedo krvavé a dosť celý deň pichalo ma v chrbte a podbrušku ako by mi tvrdlo a pichalo na druhý deň to už bolo v poriadku myslíte že by sa potrat v tomto týždni prejavil spinenim? Dakujem

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, špinenie do 16. týždňa tehotenstva je najčastejšie spôsobené tvoriacimi sa cievnymi prepojeniami medzi stenou maternice a choriónom, teda budúcou placentou. Netreba hneď myslieť na potrat. Odsledujte si to. Pri pretrvávaní ťažkostí alebo v prípade nejasností navštívte Vášho obvodného gynekológa.

Podobné otázky

  • Špinenie v 14tt

    , Autor: MirkaRu

    Dobrý deň pán doktor,

    Mala by som otázku ohľadom špinenia. Práve som začala 14tt a včera som mala na nohavičkách slabý hnedkastý výtok. Pociťujem iba jemné tlaky a sem-tam pichnutie v podbrušku. Žiadne bolesti alebo kŕče nemám. Dnes sa mi objavilo na toaletnom papieri po utretí opäť slabučké hnedé špinenie - ako vlasočníčky. Pichám si Clexan 0,4 a berem progesteron 2x1.
    Mala by som sa nejako znepokojovať alebo je to ešte v tomto štádiu normálne.
    Ďakujem

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, špinenie, najčastejšie hnedým výtokom, do 16. týždňa je pomerne časté. Je spôsobené tvoriacimi sa cievnymi prepojeniami medzi stenou maternice a choriónom, teda budúcou placentou. Ak si navyše aplikujete nízkomolekulárny heparín a máte teda krv riedenú, pravdepodobnosť zašpinenia je vyššia. Odsledujte si to. Pri ťažkostiach alebo nejasnostiach navštívte Vášho obvodného gynekológa.