Poradňa gynekológa

Poradňa gynekológa
14,917 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij , ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa
  • Tehotenstvo

    , Autor: Lindus22

    Dobrý večer. Som 20tt a dneska som bola na poradni a uz druhý krát mi nasli v moci krv ale nič mi neporadil ani nepredpísal, doma som si nevšimla ze mam krv moci. Tak asi to nebude vazne nie? Vedeli by ste mi poradiť? Ďakujem

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, ak bol moč vyšetrovaný po vaginálnom vyšetrení, mohlo to výsledky ovplyvniť. Takto sa Vám však neviem bližšie objektívne vyjadriť. Postupujte podľa odporúčaní Vášho obvodného gynekológa.

Podobné otázky

  • Meškanie menštruacie

    , Autor: 1sas1

    Dobry deň. Chcela by som sa opýtať posledný nechraneny pohlavny styk som mala 19.4.2022.Menštruaciu som dostala 29.4.2022 a 28.4 som bola na odber hcg krvi a výsledok bol 0...
    Teraz som mala dostať menštruaciu 27.5 a meška...
    Včera aj dnes som si robila test no test je negatívny..
    Je nejaká pravdepodobnosť že môžem byť tehotná ?
    Ďakujem

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, za predpokladu nechráneného pohlavného styku sa tehotenstvo vylúčiť nedá. Tehotenský test má zmysel realizovať najskôr na 14. deň meškajúcej menštruácie. Skôr realizovaný tehotenský test môže byť falošne negatívny. Ak ste mali nechránený pohlavný styk 19.4., realizovať odber krvi na beta HCG 28.4. bolo skoro, aj keby ste boli tehotná zo styku 19.4., beta HCG by bolo ešte negatívne. Odsledujte si to.

  • Anembryomola

    , Autor: Moni5332


    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij


  • tehotenstvo

    , Autor: kikus

    Dobrý den ..
    Prosim Vas som v prvom trimestri , jeden lekar povedal ze by som mala byt 7 tt druha lekarka v 9tt podla poslednej menstruacie ktora bolo 24.3.2022 . Vzhladom k nepravidelnej menstracii aj ovulacii nevieme presne zatial určit pretoze plodovy terčik ma cca 3mm a srdiecko je sice vidiet ale slabšie.Aky je vas nazor?
    Kontrolu mam znovu o tyzden a uvidi sa. Dakujem .Pekny den.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, za predpokladu, že ste mali nepravidelnú menštruáciu sa ťažko dá tehotenstvo datovať podľa toho. Ak je na USG viditeľné zatiaľ iba veľmi skoré štádium tehotenstva, jedná sa o žiadané tehotenstvo a nemáte žiadne ťažkosti, stačí USG skontrolovať o 7 až 10 dní. Je to štandardný postup. Postupujte podľa odporúčaní Vášho obvodného gynekológa.

  • Prve snaženie sa po zamlčanom potrate

    , Autor: Lucia7933

    Dobry den,

    chcela by som sa opytat na vaš nazor, kedy je vhodne sa zacat snazit po prvom prekonanom MA v 8-9tt a nasledne kyret bol vykonany v 10+1tt.
    Momentálne uz presli presne 2 mesiace od kyretu. (bolo to prve tehotenstvo)
    Prave mi konci 2 menštruácia (s ktorou nemam ziadny problem, je rovnaka ako pred otehotnenim, mozno o trocha silnejsia)
    U mojej Dr. som absolvovala kontrolu po 1.menstruacii, vsetko bolo v poriadku.
    Stretla som sa s názorom ze je vacsia sanca na uspesne tehotenstvo do 6m od zakroku ako po uplynutí 6mesiacov, je to pravda?

    Dakujem za odpoved.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, môžete sa začať snažiť otehotnieť. Vo všeobecnosti sa odporúča vyčkať 2 až 3 mesiace od zákroku. Užívajte kyselinu listovú v dávke 400ug denne.

  • Otváranie

    , Autor: Klaris22

    Dobrý deň chcela by som sa opýtať . Som v 27 týždni a doktorka mi povedala že som sa začala otvárať . Ale že už na sitie nejdem lebo som vo vysokom týždni . Toto je moje druhé tehotenstvo , pri prvom som bola v 25 týždni na serklaz. Povedala mi že hrdlo mám 2, 2 cm . Chcela by som sa opýtať či je to v poriadku alebo hrozí predčasne narodenie

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, teoreticky je riziko predčasného pôrodu u každej tehotnej. 22 mm krčok je iná údaj o celkovej dĺžke krčka maternice. Dôležité je, či je prítomný funneling, tzn. vnútorné otváranie krčka maternice, prípadne v akom rozsahu a aká je funkčná dĺžka krčka. Nález sa už vrátiť naspäť nedá, nemusí však ďalej dochádzať k progresii nálezu. Keďže nepoznám žiadne výsledky vyšetrení, ani ďalšie informácie, neviem sa Vám takto bližšie objektívne vyjadriť. Najobjektívnejšie sa Vám vie vyjadriť Váš obvodný gynekológ, ktorý pozná všetky okolnosti, ako aj výsledky vyšetrení. Postupujte podľa jeho odporúčaní.