Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
20,104 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • Prečo mi gynekológ predpísal Duphaston?

    , Autor: Erra77tttt

    Dobrý deň prajem. Som v 6/4 tt. Včera mi môj gynekológ predpísal Duphaston, s vysvetlením, že je to na udržanie tehotenstva. Bola to moja prvá návšteva u gyn. po otehotnení, dokonca moje prvé tehot., nával nových informácií, emócie... a tak som sa s tým nezaoberala. Až potom som sa dočítala, čo je ten Duphaston a že ho predpíšu pri špinení v tehotenstve, ženám po viacerých potratoch, na úpravu cyklu... A vtedy som pochopila, že vlastne nechápem, prečo som ho dostala aj ja: nešpiním, potraty som nemala, mám prirodzené tehot., krvný obraz mi robil môj gyn. až po predpísaní. Uvažujem tak, že mi to predpísal ako prevenciu, kvôli môjmu veku (42)? Môžem poprosiť o Váš názor, pán doktor? Mám ho užívať do 16tt. Príbalový leták ma dosť vystrašil. Zatiaľ som hormóny nebrala, od včera mám zimomriavky. Ale keď je to opodstatnené, tak ho samozrejme budem brať, len by som rada vedela, k čomu vlastne slúži. Veľmi pekne Vám ďakujem za odpoveď.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, keďže nepoznám žiadne bližšie okolnosti, výsledky vyšetrení, USG nálezy, preto je ťažké sa takto bližšie objektívne vyjadriť. Samozrejme, Duphaston neužíva paušálne každá tehotná. Pri nejasnostiach sa nebojte pýtať Vášho obvodného gynekológa, ktorý Vám Duphaston predpísal.