Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
20,263 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • Otehotnenie

    , Autor: Ivanka 555

    Dobrý deň. Chcela by som sa opýtať. S partnerom sme mali nechránený sex 2 dní po skončení menštruácie čiže 5.1. Urobil sa do mňa. Čo sa týka toho riadim sa menštruačným kalendárom. Podľa kalendára mi plodné dni ukazuje od 11.1 a ovulácia by mala byť 16.1. V menštruačnom kalendári si stále aktualizujem dátum menzesu. Moja otázka je aké veľké je riziko otehotnenia keďže deti ešte neplánujeme.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, vo všeobecnosti za predpokladu nechráneného pohlavného styku sa tehotenstvo vylúčiť nedá., hoci za daných okolností je riziko o niečo nižšie.

Podobné otázky

  • otehotnenie s kondómom

    , Autor: Anne789

    Dobrý deň, chcela by sa opýtať… s priateľom sme mali pohlavný styk na moje plodné dni a vždy “používame dvojitú ochranu” - kondóm, a vysunutie tesne pred vyvrcholením. Tentokrát to však priateľ nestihol a spravil sa do kondómu ale vo mne (nie hlboko pretože sa to stalo ako do mňa chcel opäť vošiel) Kondóm som skontrolovala a na dotyk a pohľad okom bol nepoškodený a plný. Tabletku po som nevzala no mám obavy, je nejaká šanca, žeby som mohla otehotnieť? Ďakujem za odpoveď…

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, za predpokladu chráneného pohlavného styku s kondómom, ak navyše nedošlo k jeho poškodeniu, tehotná nebudete. Nemusíte sa obávať.

  • Dá sa otehotniet ?

    , Autor: .---

    dobrý deň chcem sa spýtať či može frajerka otehotnieť ked ja som bol v boxerkach a frajerka v nohavičkách a kvapky lasky a kusok spermie sa dostali na moje boxerky a je dost mozne ze aj na jej nohavičky lebo boli pohlavne orgány oprete o seba, je šanca na otehotnenie ?

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, za daných okolností partnerka tehotná nebude. Nemusíte sa obávať.

  • Tehotenstvo po retinoidoch

    , Autor: RD

    Dobrý deň, chcela by som sa opýtať, ako dlho po vysadení retinoidov (Isotretinoin 10mg) by ste neodporúčali otehotnieť. Výrobcovia uvádzajú mesiac po, kožná lekárka vravela aspoň päť mesiacov, ale videla som už aj odporúčania na dlhší časový interval. Máte s tým nejaké skúsenosti z praxe?
    Ďakujem pekne.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, oficiálne by pre bezpečné otehotnenie mal stačiť mesiac od ukončenia liečby, avšak vhodnejšie je vyčkať aj pár mesiacov.

  • Úder do brucha

    , Autor: Maty134

    Dobrý deň 5rocny syn má kopol pri hre do spodnej pravej časti brucha dosť silno. Nekrvacam. Avšak chcem sa opýtať snažíme sa o bábo a som pár dní po oplodnení môže takýto úder mať vplyv na uhniezdenie. Ďakujem

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, nie, za daných okolností to na možné otehotnenie nebude mať vplyv. Nemusíte sa obávať.

  • 9.2 menstuacia - 29.3 hcg 36

    , Autor: LuciaD93

    Dobrý deň,
    Rada by som sa opýtala či je možnosť aby išlo este o zdravé tehotenstvo. 9.2 som mala naposledy začiatok poslednej menštruácie a včera hcg hodnotu len 36. Je mozne, že sa ovulacia posunula až o toľko aby išlo o zdravé tehotenstvo ? Zajtra idem na ďalšie hcg ale zaujíma má či je to ešte možné aby to bolo zdravé.

    V novembri som už raz potratila.
    Ďakujem

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, iba na základe opisu je ťažké sa objektívne vyjadriť. Pre otehotnenie nie je prakticky potrebná menštruácia. Menštruačný a ovulačný cyklus sú dva samostatné cykly, ktoré síce na seba nadväzujú, ale fungujú samostatne a nezávisle od seba. Preto, teoreticky, ak došlo k otehotneniu v posledných dňoch, hodnota beta HCG tomu môže zodpovedať, aj keď podľa opisu je to asi málo pravdepodobné. Dôležité je odsledovať dynamiku beta HCG. Je potrebné myslieť aj na mimomaternicové tehotenstvo. Nepoznám však všetky okolnosti, USG nález, ani ďalšie informácie, preto sa Vám takto neviem bližšie objektívne vyjadriť. Postupujte podľa odporúčaní vyšetrujúcich lekárov.