Poradňa gynekológa

Poradňa gynekológa
16,479 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij , ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa
  • Otehotnenie

    , Autor: Ivanka 555

    Dobrý deň. Chcela by som sa opýtať. S partnerom sme mali nechránený sex 2 dní po skončení menštruácie čiže 5.1. Urobil sa do mňa. Čo sa týka toho riadim sa menštruačným kalendárom. Podľa kalendára mi plodné dni ukazuje od 11.1 a ovulácia by mala byť 16.1. V menštruačnom kalendári si stále aktualizujem dátum menzesu. Moja otázka je aké veľké je riziko otehotnenia keďže deti ešte neplánujeme.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, vo všeobecnosti za predpokladu nechráneného pohlavného styku sa tehotenstvo vylúčiť nedá., hoci za daných okolností je riziko o niečo nižšie.

Podobné otázky

  • Pravdepodobnost otehotnenia

    , Autor: luciav

    Dobry vecer,

    chcela by som vediet ci je velka sanca, ze mozem byt tehotna. S manzelom sme mali nechraneny styk bez ejakulacie teda nespravil sa do mna a nasledne po ejakulacii uz sme nepokracovali v styku. Ja som ale tento mediac bez antikoncepcie vzhladom, ze prechadzam na iny druh a cakam na MS.

    Problem alebo teda aspon myslim, ze je v tom, ze ovulaciu som mala cca 40hodin pred stykom ( myslim si na zaklade bolesti v podbrusku a spinenia a trosky krvy vo vytoku). Mam asi prvu ovulaciu po kojeni a predchadzajucej antikoncepcii takze neviem ani aku dlzku cyklu mam ani kedy by ovulacia mala byt.

    Za 18 hodin po styku som preistotu uzila tabletku po. Mame uz dve deti takze tretie neplanujeme, tehotensky test si mozem spravit preistotu uz po 10dnoch odstyku? robila som si aj ovulacny test po par hodinach po styku, ten bol negativny ale neviem ci uz po ovulacii a ak ano kolko ukazuje este pozitivitu.

    Je sanca na otehotnenie vysoka ked bol styk bez ejakulacie, uzila som tabletku po a este rpavdepodobne styl bol 40hodin po ovulacii? Dakujem za nazor

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, za predpokladu nechráneného pohlavného styku sa tehotenstvo vylúčiť nedá. Ak ste užili tabletku núdzovej antikoncepcie včas a správne, pravdepodobnosť tehotenstva je pomerne malá. Záleží však od druhu užitého preparátu núdzovej antikoncepčnej tabletky, ako aj od toho, či už k ovulácii došlo alebo nie. Tehotenský test nemá zmysel realizovať tak skoro. Vo všeobecnosti sa odporúča tehotenský test realizovať najskôr na 14. deň meškajúcej menštruácie. Odsledujte si to. Pre jednoznačné potvrdenie alebo vylúčenie tehotenstva, ako aj v prípade ťažkostí, či nejasností navštívte Vášho obvodného gynekológa.

  • Satanka

    , Autor: Candy12

    Dobrý. Deň. Mám 31 rokov píšem ohľadom femostonu 2/10 ževraj ženy nemôžu otehotnieť keď berú tieto lieky čo si o tom myslíte už som navštívila aj ivf

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, spomínaný preparát predstavuje hormonálnu substitučnú liečbu a používa sa hlavne na zmiernenie návalov vyskytujúcich sa v menopauze, ako aj ako prevencia osteoporózy. Nejedná sa o antikoncepčný preparát, takže otehotnenie počas užívania je možné. Tento preparát sa nepredpisuje pacientkam, u ktorých ešte neuplynulo od poslednej prirodzenej menštruácie 12 mesiacov alebo sú mladšie, ako 50 rokov.

  • Otehotnenie striekačkou a embolia

    , Autor: shfsxbfoasdbvkasmvn

    Dobrý den Pán Doktor,
    chcela by som sa opytat, ci pri otehotneni striekackovou formou hrozi embolia, pripadne na co si dat pozor.
    Ďakujem.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, embólia Vám pri dodržaní všetkých postupov nehrozí.

  • Otehotnenie

    , Autor: Ľubo2

    Dobrý deň,
    Moja partnerka má obavy z toho že je tehotná aj keď úplný pohlavný styk nebol(4krát sa prešlo po povrchu) deň po tom dostala menzes,
    každopádne teraz(týždeň pred menzesom) sa jej zväčšili prsníky a zviditeľnili sa žily, je tehotná? Za odpoveď ďakujem.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, ak nedošlo k vaginálnemu pohlavnému styku, tehotná nebude. Zväčšenie prsníkov je pred menštruáciou normálne, je to súčasť predmenštruačného syndrómu. Pri meškaní menštruácie aspoň 14 dní si môže partnerka realizovať tehotenský test. Pri nejasnostiach alebo ťažkostiach odporúčam navštíviť obvodného gynekológa.

  • Otehotnenie po SC

    , Autor: martinka1912

    Dobrý deň pan doktor,
    Aké rizika môžu byť v tehotenstve ak som 5 mesiace po sekcií otehotnela ? Sekcia bola bez komplikácií
    Ďakujem vopred za odpoveď .

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, maternici trvá po sekcii približne pol roka, kým sa vyhojí jazva na maternici. Skoršie otehotnenie so sebou prináša vyššie riziko prasknutia maternice v jazve pri zväčšujúcej sa maternici. Je vhodné realizovať USG vyšetrenie a zamerať sa aj na hrúbku v mieste jazvy.