Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
20,280 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • Dalacin V 2%

    , Autor: Dak22

    Dobrý deň.
    Poprosím vás o radu. Som v 32tt celé tehotenstvo mám výtok, ale teraz som mala niečo zlé vo výsledkoch steru, ale neviem ako moc. Lekár mi predpísal Dalacin. Po prečítaní vedlajších účinkov a to, že sa v druhom a treťom trimestri používa len nevyhnutne som trochu vystrašená, či je to bezpečné pre bábätko, resp. pre mňa.
    Ďakujem vám za odpoveď.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, keďže nepoznám výsledky vyšetrení, bližšie informácie, ani okolnosti, neviem sa Vám takto bližšie objektívne vyjadriť. Postupujte podľa odporúčaní Vášho obvodného gynekológa, ktorý pozná všetky výsledky vyšetrení a najobjektívnejšie sa Vám vie vyjadriť.

Podobné otázky

  • antibiotika

    , Autor: Ninus16

    Dobry den, pan doktor,
    rada by som sa opytala, dokedy je vhodne uzivat zelezo v tehotenstve, ci je to nutne aj v 3. trimestri a este by som sa rada opytala, ci je vaginalny krem Dalacin v 2 bezpecny v 3. trimestri, doktor mi ho predpisal kvoli premnozenej Lactobacillus species a Gardnerella vaginalis. Dakujem pekne za odpoved :)

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, s rastúcim týždňom tehotenstva zvykne spotreba železa rásť, tým pádom jeho hladina u ženy klesá a preto je potrebné ho dopĺňať formou tabliet. Lactobacillus je normálnou súčasťou vaginálnej fluóry, rovnako tak aj Gardnerella, ktorá ak nerobí ťažkosti, nepreliečuje sa. V tehotenstve sa však zvykne preliecovať aplikáciou Macmiroru. Dalacin krém sa tiež aplikuje lokálne, v prípade potreby a nevyhnutnosti sa môže aplikovať počas 2. aj 3. trimestra. Postupujte podľa odporúčaní Vášho obvodného gynekológa, ktorého sa nebojte pýtať v prípade nejasností.

  • Užívanie Zinnat + Dalacin

    , Autor: Daraaaa

    Dobrý deň, som tehotná, mala som 3 dni vodnaty vytok, bola som v piatok rano u gyn, plodova voda by to vraj nemala byt, tak mi predpisala Dalacin v 2% (az vecer keď som si chcela krém zaviesť, som sa dočítala, že to je antibiotikum), následne som bola u obvodnej kvôli dvojtýždnovej nádche a už som mala chytené priedušky, dr. mi predpísala Zinnat 500 mg. Tie som začala užívat hneď. Teraz neviem, či mám užívať obidvoje lieky, alebo stačí Zinnat. Dalacin som si teda ešte nedala, lebo sa bojím. Zinnat som už začala užívať. Ďakujem za radu.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, nemá zmysel užívať oboje antibiotiká. Dalacin krém je lokálne antibiotikum, ak už užívate Zinnat v tabletkovej forme, ktorý pôsobí celkovo, nemá zmysel užívať Dalacin. Do pošvy si aplikujte vaginálne probiotiká. Nepoznám však žiadne bližšie informácie ohľadom tehotenstva, preto sa Vám neviem bližšie objektívne vyjadriť.

  • 37tt a lieky

    , Autor: Mata98

    Dobrý deň, robili mi výter z pošvy a doktor mi predpísal Dalacin V 2% na 3 dni a potom Gynoflor 3x týždenne. Rada by som začala cvičiť s Aniballom, po troch dňoch liečby Dalacinom môžem začať používať Aniball? Doktor mi ho odporučil ale zabudla som sa spýtať kedy môžem začať. Bojím sa, aby som nezačala moc neskoro a potom veľa nenacvičila. Výter na streptokoka som mala negatívny. Toto by mali byť lieky na nejakú baktériu? Ďakujem vopred za odpoveď.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, vo výtere z pošvy musela byť zistená nejaká iná baktéria, ako Streptococcus agalactiae, záleží od druhu baktérie. Ak ste Dalacin doužívali, s a Aniballom začať cvičiť môžete.

  • Antibiotiká

    , Autor: babyka10

    Dobrý deň,
    rada by som prosím vedela Váš názor. Plánujeme s manželom babätko, ale gynekologička mi predpísala z dovodu zlých výsledkov Dalacin v 2% vag.krém, a mne aj manželovi predpísala MEDOFLOXINE 200mg Ofloxacinum na 10dni, no plodné dni mi vychádzajú nejaký 6-7deň uživania týchto antiobiotík. Chcela by som sa spýtat či nemajú tieto lieky nejaký vplyv na spermie, prípadne či sa možme pokúšat aj počas brania týchto antibiotík, či by to nemalo vplyv na oplodnené vajíčko(samozrejme len keby sa zadarilo),alebo treba počkať. Lebo v príb.letáku je písané že sa neodporúča ani v tehotenstve, ani počas dojčenia. Ďakujem vopred za odpoveď
    S pozdravom
    Lubica

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň,
    antibiotiká určite nebránia spermiám ani vajíčku, myslím,že by ste sa mohli pokúšať, avšak skôr by ma zaujímal dôvod prečo ste dostala liečbu,máte nejakú infekciu?
    lebo ak je niečo čo treba preliečiť, určite by som sa snažila otehotnieť až po preliečení.Má to svoj význam vzhľadom na udržanie gravidity.
    S pozdravom