Poradňa gynekológa

Poradňa gynekológa
14,882 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij , ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa
  • Korona vírus

    , Autor: mirka077

    Dobrý deň, p. doktor
    chcem sa Vás opýtať, keďže som v 6 tt a mam 15 ročného syna pozitívneho na Covid - dg 29.10. aký dopad to môže mať vplyv na plod? Zatiaľ som bez symptómov, v domácej karanténe no nevylučujem ci nebudem pozitívna aj ja. Mam obavy, ďakujem.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, veľa žien prekonalo COVID-19 počas tehotenstva a ani o tom nevedeli a narodili sa im zdravé deti. Ste v týždni tehotenstva, kedy môže dôjsť k potratu z rôznych príčin, rovnako tak sa zárodku nemusí nič stať. Osobne si myslím, že ak nemáte žiadne ťažkosti, hlavne teploty, tak to bude v poriadku. Aktuálne sa nezdá, že by tehotné boli viac náchylné na dôsledky COVID-19 ako bežná populácia. Odporúčam dodržiavať hygienické opatrenia. Užívať môžete vitamín C a D. Objednajte na prvotrimestrálne USG vyšetrenie v 11. - 13. týždni tehotenstva.

Podobné otázky

  • Korona vírus

    , Autor: mirka077

    Dobrý deň, p. doktor
    Písala som Vám ohľadom korony v gravidite 6tt keďže syn bol pozitívny s príznakmi, dnes som už aj ja. Mam svalovú bolesť celého tela, bez teplôt, kašlu, bez bolesti hlavy. Co ma však trápi je skutočnosť, že 2.11 som objednaná k svojmu lekárovi a úplne ale úplne mi vymizli tehu príznaky. Žiadne časté močenie, bolesti pŕs, únava, citlivosť na vône. Akoby som ani tehu nebola. Pritom pred 6 dňami mi 2 testy potvrdili graviditu spojenú s uvedenými príznakmi. Lekár mi dal uvedený termín, na ktorý neprídem pre karanténne opatrenie. 10 dní čakať a mat obrovský strach co sa bude diať mi nedá spávať. Mam si spraviť ďalší test? Alebo co je za tým, že mi vôbec okrem COVIDU nič nie je? Môže ísť o MA? Ďakujem, za odpoveď.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, nemá zmysel si realizovať ďalšie tehotenské testy. Aj keby sa jednalo o Missed abortion, tehotenský test bude pozitívny. Ak nemáte žiadne tehotenské ťažkosti, odsledujte si to. Obvodného gynekológa navštívte po skončení karantény. Zbytočne sa neznervózňujte, nezmeníte ani neovplyvníte tým nič. Je reálne, že sa jedná o normálne tehotenstvo, bez akejkoľvek patológie.