Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
20,275 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • Spinenie na začiatku te

    , Autor: Gizel

    Dobrý deň som približne v 6tt vyšetrenia u gynekológa mám až o týždeň,avšak po styku som mala slabý výtok do hnedá vkladám si aj progesterón,mám kontaktovať gynekológa?bolesti ani krv nemám.....

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, špinenie hnedou krvou do 10. týždňa súvisí najčastejšie s tvoriacimi sa cievnymi prepojeniami medzi stenou maternice a choriónom, teda budúcou placentou. Odsledujte si to. Pokračujte v nasadenej liečbe.

Podobné otázky

  • Špinenie na začiatku tehotenstva

    , Autor: Marci12

    Dobrý deň, momentálne som na začiatku tehotenstva (nepotvrdené) , podľa MS 4tt + 0. Testy mi pekne silneju. Avšak v piatok som mala 1x jemne krvavé špinenie, v sobotu 2x tiež, dnes mam hnedé špinenie. Test mam omnoho tmavší v porovnaní s piatok, takže predpokladám, že HCG hormón mi rastie. Znamená to špinenie však spúšťajúci sa potrat? Alebo nemusí o nič ísť? Mam navštíviť lekára? Dá sa s tým vôbec niečo v takomto skorom štádiu robiť?

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, špinenie, najčastejšie do hneda je do 16. týždňa tehotenstva spôsobené tvoriacimi sa cievnymi prepojeniami medzi stenou maternice a choriónom, teda budúcou placentou. Je to pomerne časté. Ak nemáte žiadne iné ťažkosti, odsledujte si to. Užívať môžete Ascorutin v dávke 3x1 tabletka denne. Pri ťažkostiach v zmysle krvácania, či bolestí navštívte Vášho obvodného gynekológa.

  • Špinenie na začiatku tehotenstva

    , Autor: tina777

    Dobrý deň, chcela by som poprosiť o radu. Vyšiel mi pozitívny tehotenský test, ale lekárka na ultrazvuku nič nevidela. Mimomaternicové tehotenstvo vylúčila na základe opakovaného odberu krvi. Teraz mám prísť o dva týždne na ultrazvuk, vravela, že som otehotnela pravdepodobne neskôr, čo je u mňa možné, keďže mám polycystické vaječníky a nepravidelný menštruačný cyklus. Problém je, že som začala mať špinenie - hnedý výtok. Objavuje sa najmä večer, nie je silný, väčšinou sa objaví iba na toaletnom papieri, prípadne malá škvrnka na nohavičkách. Lekárka mi predpísala Duphaston a povedala, že to musíme nechať na prírodu. Už som z toho zúfalá a neviem čo si mám myslieť, trvá to už druhý týždeň. Vždy počas dňa mám pocit, že je už konečne všetko v poriadku a večer sa znovu objaví výtok. Bolesti nemám, sem tam ma zabolí vaječník alebo pichne v maternici, ale nič zvláštne. Je dôvod na obavu? Ďakujem za váš názor.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, závisí od týždňa tehotenstva, v ktorom ste. V úplných začiatkoch tehotenstva nemusí byť na ultrazvuku nič vidieť. Ak máte polycystické ováriá a nepravidelný cyklus, závisí od času otehotnenia. Slabé špinenie môže byť prítomné, môže byť spojené s tvorbou choriónu, teda budúcej placenty. Ak je progres a vývoj beta-HCG v poriadku, ako aj USG je zatiaľ v poriadku, pokračujte v spomínanom postupe. Ďalší postup sa určí po ďalšom ultrazvuku. Pri akýchkoľvek nejasnostiach alebo ťažkostiach navštívte Vášho obvodného gynekológa.