Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
20,104 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • Placenta praevia partialis

    , Autor: Lienockova

    Placenta praevia partialis
    Dobrý deň, chcela by som sa informovať o tejto diagnóze. Som po 2 potratoch a na poslednej poradni mi bola zistená táto diagnóza. V správe mam poznačené, že placenta prekrýva spodnú časť 31 mm. Momentálne som 22tt+2. Problémy žiadne nepociťujem. Doktorka povedala, že sa to vie ešte spraviť do 30 tt, že sa nemám obávať. Dnes som si o tom prečítala viac a som dosť vyplasena. Predsa len ide o naše vytúžené bábätko. Zaujímalo by ma, či mám dodržiavať kludovy režim a len ležať alebo môžem normálne fungovať, samozrejme s kľudom. Chceli by sme ísť do Tatier na dovolenku, samozrejme iba prechádzky žiadne túry. Mam sa obávať alebo môžem relatívne normálne fungovať.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, postupujte podľa odporúčaní Vášho obvodného gynekológa. Maternica sa ešte bude zväčšovať a placenta sa ešte môže vytiahnuť. Ak nemáte žiadne ťažkosti a obvodným gynekológom nemáte nariadený kľudový režim, môžete normálne fungovať.