Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
20,104 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • Pulzovanie

    , Autor: nati41

    Dobry den som v 35 týždni tehotenstva a posledný týždeň pri sedení mávam občas ako keby pulzovanie v bruchu je to ako keby male pravidelne jemne kopalo. Trvá to niekedy aj 15 minút alebo pokiaľ sa nepostavim neľahnem si na bok a podobne. Mám to v oblasti okolo pupka. Sú také pohyby normálne ? Nemalo by to byť čkanie to vždy rozpoznať býva výraznejšie a silné. Ale toto je také jemnucke opakujúce sa. Ďakujem

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, môže to byť spôsobené tlakom maternice na dolnú dutú žilu, tzv. syndróm dolnej dutej žily, takto sa Vám ale neviem bližšie objektívne vyjadriť. Odsledujte si to.

Podobné otázky

  • Pulzovanie v pošve

    , Autor: Michaelita

    Dobrý deň, pán doktor,
    chcela by som sa spýtať či je normálne pociťovať pulzovanie v pošve v 24.tt. počas dňa aj niekoľkokrát. Neviem to konkrétne opísať ale je to ako niečo pri orgazme. Neznamená to, že sa otváram alebo niečo horšie?
    Vopred ďakujem za odpoveď.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, spomínané pichavé bolesti v pošve sa môžu vyskytovať pri zväčšovaní sa maternice naťahovaním závesného aparátu - väzov maternice. Je to pomerne časté. Takto sa Vám však neviem bližšie objektívne vyjadriť. Odsledujte si to. Pri pretrvávaní ťažkostí, ako aj v prípade nejasností navštívte Vášho obvodného gynekológa.