Poradňa gynekológa

Poradňa gynekológa
13,378 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij , ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa
  • Chcem sa opýtať

    , Autor: Patricia20071993

    Dobrý deň chcem sa opýtať som v 39tt+2 termín pôrodu mam 14.07. A mma antifosfolipidový syndrom a pichám si fraxiparin 0.8 každý večer. Chcem sa opýtať v rukách mam už hrce, modré ramena a stehná tak isto. Stane sa niečo bábätku ak vysadim fraxiparin. Už nemám kde pichat a ani ihla už nechce prejsť cez kožu. V stredu 14.07. Nastupujem do pôrodnice na vyvolanie pôrodu.


    Ďakujem za odpoveď

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, svojvoľne si nízkomolekulárny heparín nevysadzujte. V nemocničnom zariadení Vám budú injekcie podávať sestričky. Aj keď chápem okolnosti, pokračujte v aplikácii heparínu až do nástupu do nemocničného zariadenia, kde sa následne určí ďalší postup.

Podobné otázky

  • Brusna viroza

    , Autor: Dúška

    Dobry den, potrebujem poradit. Dnes rano ma chytila niaka brusna viroza, vsetko co som zjedla a napila sa islo zo mna von. Som v 17tt , chcem sa opytat ci brusna viroza moze uskodit niako babatku? A ci musim ist do nemocnice alebo sa to da niako vylezat doma a co na brusnu virozu je dovolene v tehotenstve?
    Dala som si 2 male pohare cocacoli a pol rozka zatial sa to vo mne drzi. Ale bojim sa napit vody ze to pojde zo mna von.... Dakujem velmi pekne za odpoved.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, ak sa jednalo o jednorazové prehnanie, hnačku, či zvracanie, mohlo ísť iba o diétnu chybu. Ak sa stav už neopakoval, odsledujte si to a dodržujte diétny režim. V prípade, že by došlo k opakovaným hnačkám, či zvracaniu, bude vhodné navštíviť infekčné oddelenie.

  • Tehotenská cukrovka

    , Autor: Blazena

    Dobrý večer prajem chcem sa opýtať bola som na test tehotenskej cukrovky vyšiel my taký
    Glukóza 0 hod-graf.hodnota 5,06 - ref.medze 5,60mmol
    Glukóza o 1 hod - graf.hodnota 9,47 - ref.medze 11,10mmol
    Glukóza o 2 hod - graf.hodnota 6,33 - ref.medze 7,80 mmol
    Glukóza v moci 0 hod - negatívna
    Glukóza v moci 1 hod - pozitívna
    Strašne sa toho bojím že čo to znamená utorok idem až k svojmu gyn ale dovtedy sa zbláznim že čo to znamená čo má čaká teraz ďakujem Vám veľmi pekne za vašu správu budem veľmi rada keď mi odpíšete

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, podľa hodnôt sú výsledky oGTT testu v poriadku. Nemusíte sa znepokojovať. Navštívte Vášho obvodného gynekológa podľa plánu.

  • Špinenie v čase MS / tehotenstvo

    , Autor: Eris

    Dobrý deň. V prvom rade sa Vám chcem poďakovať za odpoveď. Chcem sa ešte opýtať na jednu vec. MS mi mešká len pár dní - vyšiel mi pozitívny teh.test. Od dnes mam bezovo- svetlohnedy výtok. Preventivku som mala pred 2 mesiacmi - sono aj cytologia ok. Test sa chystám o tyzden zopakovat . Chcem sa opytat na ten hnedasty výtok. Čím môže byt spôsobený, ak bola preventivka ok? Je prípustný na úplnom začiatku tehotenstva? Ďakujem

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, áno, môže sa jednať o uhniezďovanie a tvorbe cievnych prepojení medzi stenou maternice a choriónom, teda budúcou placentou. Odsledujte si to. Tehotenský test má zmysel realizovať najskôr na 14. deň meškajúcej menštruácie. Pre jednoznačné potvrdenie tehotenstva navštívte Vášho obvodného gynekológa.

  • Bolesť kĺbov

    , Autor: Lienka_23

    Dobrý deň,
    chcem sa opýtať čo by som mohla brať na bolesť kĺbov. Začali ma trápiť hlavne bedrové, obzvlášť jedna strana. Je jedno na ktorom boku v noci ležím, v jednom kuse sa budím na to, že sa musím prehodiť na druhú stranu kvôli bolesti... Už sa pridali aj kolená , ráno.... Poradili mi Dolgit krém, ale neviem či to môžu tehotné.
    Som v 28tt.
    Ďakujem

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, toto je skôr otázka na ortopéda. Dolgit sa počas tehotenstva a dojčenia môže použiť iba krátkodobo a nemá byť použitý v III. trimestri tehotenstva vzhľadom na možnosť ovplyvnenia priebehu pôrodu a nebezpečenstva zvýšeného krvácania. Pri pretrvávaní ťažkostí odporúčam realizovať ortopedické vyšetrenie.

  • Možnosť otehotnenia

    , Autor: Lianaa

    Dobry deň p. doktor chcem sa opytat pred vyše mesiacom som prestala užívať antikoncepciu.
    Po menstruacii približne 8, 9 dni som mala nechránený styk.
    Viem, že niesom chránená, ale či je možné otehotnenie po hak.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, áno, ak neužívate hormonálnu antikoncepciu, tehotenstvo sa v prípade nechráneného pohlavného styku nedá vylúčiť.